Κόσμος

Με φόντο τους S-400 μεταβαίνει στην Τουρκία με «βαριά ατζέντα» ο ΓΓ του NATO Στόλτενμπεργκ!

Μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο, υπό την σκιά της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Άγκυρα, έγινε επίσης σήμερα γνωστό πως στην Τουρκία θα μεταβεί και ο Γενικός Γραμματέας του NATO.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Γενς Στόλντεμπεργκ θα επισκεφθεί την γείτονα την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαΐου με συγκεκριμένη ατζέντα, ενώ θα έχει τετ-α-τετ και με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, ο ΓΓ του NATO θα δώσει το παρών στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στην 25η επέτειο του «Μεσογειακού Διαλόγου», όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

Στο πλαίσιο αυτής, θα έχουν διμερή συνάντηση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου δεν είναι απίθανο να συζητηθεί και η πορεία των διαβουλεύσεων σχετικά με την αγορά και παράδοση σε λίγους μήνες, των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Ενώ στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα τοποθετηθούν σχετικά με τις διμερείς επαφές τους και τα όσα περιείχε η ατζέντα των συνομιλιών τους. θα έχουν διμερή συνάντηση που θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Μεσογειακός Διάλογος» του NATO ξεκίνησε το 1994 και σήμερα συμμετέχουν επτά χώρες της Μεσογείου, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συμμαχίας. Αυτές είναι η Αλγερία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Μαυριτανία, το Μαρόκο και η Τυνησία.

Πηγή: Hurriyet

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ