Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη η αποχή στον Δήμο Αθηναίων: Ψήφισε μόλις ένας στους δύο (βίντεο)

Κώστας Μπακογιάννης κυριάρχησε στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων συγκεντρώνοντας ποσοστό 42,71%. Ωστόσο, νικήτρια αναδείχθηκε η αποχή καθώς το 55% δεν προσήλθε στις κάλπες. Τουτέστιν κάτι περισσότερο από ένας στους δύο Αθηναίους δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία!

Με καταμετρημένο το 67,13% των ψήφων, η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 45% κάτι που σημαίνει πως η προσέλευση ήταν μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014 που κυμάνθηκε στο 49%.

Στο σύνολο της εκλογικής διαδικασίας, όπως μετέδωσε το OPEN, η συμμετοχή ήταν περίπου στο 57%. Πρόκειται για ποσοστό ανάλογο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών αλλά μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα άκυρα και τα λευκά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι ενδεικτικό ότι στις περιφερειακές το ποσοστό των λευκών/άκυρων αγγίζει το 7%.

Δείτε το σχετικό video από το OPEN:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...