Υγεία

Μαγειρική σόδα: Και όμως σε αυτά τα 4 πράγματα δεν πρέπει να βάζουμε το φυσικό καθαριστικό!-Εικόνες

Η μαγειρική σόδα, εκτός από τη χρήση της στη μαγειρική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό σχεδόν σε όλα τα αντικείμενά μας στο σπίτι. Όμως σε αυτά τα 4, πρέπει να αποφύγουμε την χρήση της!

Είτε θα φουσκώσει τα νηστίσιμα γλυκά μας που δεν έχουν αβγά και βούτυρο μέσα, είτε θα καθαρίσει κάποιον δύσκολο λεκέ, η σόδα είναι κάτι που όλοι έχουμε.

Είναι γνωστή η καθαριστική της δύναμη όταν αναμειγνύεται με ξύδι ή λεμόνι. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε καθαρίσει τον φούρνο μας με αυτή ή έχουμε ξεβουλώσει τον νεροχύτη μας.

Ωστόσο υπάρχουν 4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζονται με τη μαγειρική σόδα και αυτό γιατί μπορεί να τα χαλάσει-καταστρέψει-θολώσει.

Ποια είναι αυτά; Πάμε να τα δούμε ένα-ένα παρακάτω:

Κατσαρόλες και τηγάνια αλουμινίου: Μπορεί να έχει σούπερ καθαριστικές ιδιότητες όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε επιφάνειες αλουμινίου. Αυτό γιατί μπορεί να οξειδώσει τον πάτο αλλάζοντάς του το χρώμα. Προτιμήστε καλύτερα νερό και σαπούνι για ασφάλεια!

Επιχρυσωμένα αντικείμενα: Προτιμήστε έναν άλλο τρόπο για να καθαρίσετε τα επιχρυσωμένα αντικείμενά σας. Η σόδα ενδέχεται να ξεφλουδίσει και να καταστρέψει τις στρώσεις χρυσού.

Ασημικά: Ακόμη και για τα ασημικά σας καλό είναι να προτιμάτε προϊόντα ειδικά για ασημικά.

Μαρμάρινες επιφάνειες: Η σόδα σε συνδυασμό με το ξύδι μπορεί να προκαλέσει διαβρώσει του μαρμάρου. Προτιμήστε ένα απαλό ελαφρύ σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε τους πάγκους σας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ