Αθλητισμός

Μάικλ Φελπς -Ο κορυφαίος Ολυμπιονίκης με τα 28 μετάλλια συγκλονίζει: «Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»


Ο Μάικλ Φελπς είναι ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, με 28 Ολυμπιακά μετάλλια.

Είναι όμως και ένας άνθρωπος που έπασχε για χρόνια από κατάθλιψη και αρκετές φορές σκέφτηκε στο παρελθόν να βάλει τέλος στη ζωή του. Το ότι έγινε διάσημος λόγω των κατορθωμάτων του, ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί στην αρχή. Και γι’ αυτό υπήρχαν σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό του για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Πλέον, ο κορυφαίος αθλητής της κολύμβησης στην ιστορία, έχει την σύζυγο, δύο παιδιά και απολαμβάνει την ζωή του. Και θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις του, μέσω των social media, λέγοντας τι περνούσε από το μυαλό του.

Μάικλ Φελπς: «Αμφέβαλα για το αν ήθελα να ζήσω»
«Έδωσα μάχη με το άγχος και την κατάθλιψη και αμφέβαλα ακόμη και για το αν θέλω να ζήσω ή όχι. Όταν έφτασα σε αυτό το κατώτατο σημείο, αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια ενός επαγγελματία. Η απόφαση αυτή τελικά έσωσε τη ζωή μου. Δεν πρέπει να περιμένεις για κάποια πράγματα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Μάικλ Φελπς.


Ο κάτοχος 23 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων αποχώρησε το 2016 από την ενεργό δράση και μιλά ανοιχτά για το θέμα αυτό. Προσπαθεί μέσω ομιλιών και τηλεοπτικών εκπομπών, να μιλήσει για τα όσα πέρασε, ώστε να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα, να το ξεπεράσουν.

Είχε πει μάλιστα στο CNN ότι βάζει ως προτεραιότητα στη ζωή του, μετά την οικογένειά του, να βοηθήσει όσους προσπαθούν να πολεμήσουν την κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ