Κόσμος

Κύμα αγανάκτησης στην Κωνσταντινούπολη για την επανάληψη των εκλογών - Κάτοικοι χτυπούν κατσαρόλες στους δρόμους (βίντεο)


Kτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια αντέδρασαν οι κάτοικοι της συνοικίας Μπεσικτάς, προπύργιο του κεμαλικού κόμματος, στο άκουσμα της είδησης για επαναληπτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια τους φώναζαν επίσης «κλέφτες». Επίσης, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους και φώναζαν υπό τους… ήχους της κατσαρόλας «Δικαίωμα, δίκαιο, δικαιοσύνη».

Ακόμη και μέχρι τα μεσάνυχτα συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης σε πολλές συνοικίες. Στη Χαλκηδόνα, το Γκιόζτεπε, το Σισλί, το Μπεσικτάς και το Μάλτεπε. Το αιτιολογικό της απόφασης για επαναληπτικές εκλογές βασίστηκε στο ότι κατά την καταμέτρηση βρίσκονταν άτομα που δεν ήταν διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι εκλογές θα επαναληφθούν μόνο για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όχι για τους δημάρχους των συνοικιών.

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο μήνυμά του τόνισε ότι «όλα θα γίνουν όμορφα. Μη χάνετε την ελπίδα σας. Μπορεί να στενοχωρηθήκατε, αλλά μην παραιτείστε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε». «Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων στη χώρα αυτή μπορεί να είναι μέσα στην προδοσία, αλλά εμείς ποτέ δεν θα παραιτηθούμε» πρόσθεσε ενώ συμπλήρωσε πως «κάνω έκκληση σε όλους, είτε καλλιτέχνες, είτε επιχειρηματίες να μιλήσουν». Χθες το βράδυ ο νικητής των εκλογών της 31ης Μαρτίου έδωσε μία σειρά από ομιλίες σε διάφορες περιοχές, ξεσηκώνοντας τον κόσμο υπέρ του.

Στο μεταξύ ο Μπιναλί Γιλντιρίμπ περιορίστηκε να πει ότι «η ανώτατη αρχή των εκλογών αποφάσισε». Την Τρίτη το πρωί ο Ιμάμογλου θα πάει στην Άγκυρα, όπου θα συνεδριάζει εκτάκτως η κεντρική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για να λάβει αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει.

https://twitter.com/cumhuriyetgzt/status/1125488745069842432?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...