Υγεία

Κράμπες στα πόδια: Συμβουλές για την αντιμετώπισή τους

Οι κράμπες προκαλούνται από τις ακούσιες και έντονες συσπάσεις των μυών. Αυτό συμβαίνει και με τις κράμπες στα πόδια. Όταν όμως μας πίανουν συχνά, πρέπει να βρούμε κάποιους τρόπους για να τις αντιμετωπίουμε άμεσα.

Όταν δεν τεντώνονται συχνά, όταν κουράζονται υπερβολικά από την πολλή χρήση ή όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, οι μύες αντιδρούν προκαλώντας κράμπες.
Η έλλειψη κάποιων ηλεκτρολυτών, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, μπορεί επίσης να κάνει τους μυς πιο δύσκαμπτους, καθώς αυτά τα στοιχεία λειτουργούν βοηθητικά στην ελαστικότητά τους.
Τα άτομα που είναι άνω των 65 ετών εκδηλώνουν συχνότερα κράμπες, όμως τις περισσότερες φορές οι μυϊκές κράμπες δεν αποτελούν σοβαρό λόγο ανησυχίας. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις όπου οι κράμπες εμφανίζονται ως σύμπτωμα του διαβήτη, του υποθυρεοειδισμού ή του αλκοολισμού.
Δείτε κάποιους τρόπους που μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τις κράμπες:

Διατάσεις
Μόλις αισθανθείτε κράμπα, κάντε διάταση στο σημείο που νιώθετε την ενόχληση ώστε να τεντωθεί ο μυς. Καλό είναι να κάνετε και κάποιες μαλάξεις στον μυ κατά τη διάρκεια της διάτασης ή μετά.
Αν νιώσετε κράμπες στη γάμπα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σηκωθείτε και αφήστε το βάρος σας στο ένα πόδι που νιώθετε την κράμπα ώστε να πιεστεί η φτέρνα και να κάνει καλύτερη διάταση ο μυς της γάμπας.

Μαγνήσιο
Αν έχετε συχνά κράμπες στα πόδια σας που δεν σχετίζονται με κάτι πιο σοβαρό, τότε πιθανότατα χρειάζεστε περισσότερο μαγνήσιο στη διατροφή σας, Οι ξηροί καρποί και όλοι οι σπόροι είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου.
Το μαγνήσιο μάλιστα συνίσταται ως συμπλήρωμα στις εγκύους για να αντιμετωπίσουν τις συχνές κράμπες. Φυσικά πρώτα χρειάζεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Ζέστη
Μια θερμοφόρα μπορεί να σας ανακουφίσει από την κράμπα αν την εφαρμόσετε άμεσα.

Ενυδάτωση
Ένας άλλος τρόπος για να σταματήσετε την κράμπα στο πόδι είναι να ενυδατωθείτε. Ένα ποτήρι νερό, ή ακόμα καλύτερα ένα ποτό με ηλεκτρολύτες θα μειώσει την πιθανότητα να εκδηλώσετε επαναλαμβανόμενες κράμπες.

Κινηθείτε
Το περπάτημα στέλνει ένα σήμα στους μυς ότι χρειάζεται να γίνουν πιο ελαστικοί.
Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα σε εσάς, δοκιμάστε να κάνετε συχνά μαλάξεις στα πόδια σας ώστε να βοηθήσετε τους μυς σας να χαλαρώσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...