Κόσμος

Κορυφαία Βρετανική γκαλερί καλύπτει "Βλάσφημους" πίνακες μετά από παράπονα Μουσουλμάνων

Μια αίθουσα τέχνης του Top West στο Λονδίνο κάλυψε δύο πίνακες την περασμένη εβδομάδα κατόπιν αιτήματος του καλλιτέχνη, αφού οι μουσουλμάνοι επισκέπτες διαμαρτυρήθηκαν ότι ήταν "βλάσφημοι".

Ένα από τα έργα του διαθέτει κείμενο στην αραβική από τα «Shahada» έναν από τους πυλώνες του Ισλάμ που περιέχονται στο Κοράνι και φόντο μια οδαλίσκη και με τα αστέρια του Δαβίδ ολοκληρώνοντας μια παρωδία της αμερικανικής σημαίας.

Οδαλίσκη ονομαζόταν κατά την οθωμανική εποχή μια παρθένα σκλάβα σε ένα σαράι.

Ο καλλιτέχνης με το έργο σκοπεύει να αντιπροσωπεύσει τη σύγκρουση μεταξύ ισλαμικών εξτρεμιστών και Αμερικής, σύμφωνα με τους Times.

Ωστόσο, η ένταξη της ισλαμικής δήλωσης πίστης, που είναι γνωστή ως Shahada, στον πίνακα προκάλεσε καταγγελίες από μουσουλμάνους επισκέπτες, οι οποίοι ζήτησαν να απομακρυνθούν από την έκθεση της γκαλερί του δυτικού Λονδίνου.

Ο Οσάμα Χασάν, επικεφαλής των ισλαμικών μελετών στη think tank Quilliam, δήλωσε ότι οι πίνακες δεν ήταν μόνο προσβλητικοί, αλλά βλάσφημοι. "Είναι πραγματικά επικίνδυνοι", είπε.

Η απόσυρση των πινάκων απορρίφθηκε οπότε το...μέλλον των συγκεκριμένων έργων ζωγραφικής, ήταν η κάλυψη.

"Φάνηκε μια σεβαστή λύση που επιτρέπει τη συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης έναντι του αντιληπτού δικαιώματος της μη προσβολής", δήλωσε η γκαλερί.

Η γκαλερί λέει ότι "υποστήριξε πλήρως" την ελευθερία έκφρασης ως θεμελιώδες δικαίωμα, σύμφωνα με την έκθεση. "Η γκαλερί αναγνωρίζει επίσης την ειλικρίνεια των καταγγελιών που έγιναν εναντίον αυτών των έργων και υποστήριξε την απόφαση του καλλιτέχνη να τα καλύψει μέχρι το τέλος της έκθεσης".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ