ΗΠΑ

Καταπέλτης ο Πάιατ: «Αυτός ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα»

Ο πρωθυπουργός διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι η επίθεση δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Αμερική αλλά ήδη γίνονται τα πρώτα αρνητικά σχόλια.

Στην επίθεση μπογιές που έγινε στα ξημερώματα της Τετάρτης (15.05.2019) στο σπίτι του αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τονίζοντας ότι τέτοια περιστατικά κάνουν κακό στην Αθήνα.

Στο περιθώριο του 7ου συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Σχολή Ικάρων ο Τζέφρι Πάιατ έκανε δήλωση σχετικά με τους βανδαλισμούς έξω από το σπίτι του.

«Για το σημερινό συμβάν στο σπίτι μου, θέλω αρχικά να ευχαριστήσω το υπουργείο Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη για τα μηνύματα συμπαράστασης τους. Έχουμε πολλά χρώματα στην Πρεσβεία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξαναβάψουμε τον τοίχο. Αυτός, όμως, ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της, ως έναν προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις. Είμαι ευγνώμων που όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία σκοπεύει γρήγορα να λύσει το θέμα» δήλωσε ο κ. Πάιατ προς τους δημοσιογράφους.

Σχετικά με τη συμμετοχή του στο συνέδριο, ο κ. Πάιατ τόνισε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω και πάλι στο Συνέδριο Αεροπορικής ισχύος. Είναι πολύ εντυπωσιακό ο τρόπος που έχει εξελιχθεί αυτό το συνέδριο. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω εδώ σήμερα τον πτέραρχο Χαρίγκιαν, τον νέο διοικητή των αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην Ευρώπη και στην Αφρική (US EUCOM), ενώ χθες ο υπαρχηγός της (US EUCOM), αντιπτέραρχος Μ. Τουίτι, συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου. Όλα αυτά δείχνουν τον μεγάλο βαθμό της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και την επένδυση μας πάνω σε αυτές τις σχέσεις, αφού βλέπουμε την Ελλάδα ως ένα δυνατό σύμμαχο μέσα στο ΝΑΤΟ και ως ένα πυλώνα σταθερότητας και Δημοκρατίας στην περιοχή».

Κουμουτσάκος: Αναποτελεσματική η κυβέρνηση
Για αναποτελεσματικότητα κατηγόρησε τη κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, καταδικάζοντας μετά τη Νέα Δημοκρατία και αυτός με τη σειρά του, την σημερινή επίθεση βανδαλισμού στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ενώ τόνισε ότι τέτοια φαινόμενα αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.

«Τον Μάρτιο κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση διότι οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις εναντίον πρεσβειών και πρεσβευτικών κατοικιών έχουν γίνει φαινόμενο και είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, από το 2015 έως σήμερα, έχουν γίνει 30 τέτοιες επιθέσεις», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Καλέσαμε τότε την κυβέρνηση να κάνει ότι απαιτείται, προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα που αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας. Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να απαντήσει. Η αναποτελεσματικότητα της οδηγεί στο να αναπαράγεται ένα φαινόμενο που είναι βλαπτικό για τη διεθνή εικόνα της χώρας και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...