Εσωτερική Ασφάλεια

Καταδρομική επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη - Πέταξαν μπογιές και καπνογόνα - Σκληρή αντίδραση από Τζ. Πάιατ (upd2)


Ανανέωση

Ο Ρουβίκωνας, με ανάρτησή του στο indymedia, ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (15.04.2019) στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Στο κείμενό του, ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως η επίθεση με μπογιές και καπνογόνα έγινε γιατί δεν δίνεται άδεια, η έβδομη κατά σειρά, στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ασκούν πιέσεις.

Ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει «φασιστική διάταξη» το εισαγγελικό βέτο για την άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

«Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας. Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας", αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας φαίνονται τα μέλη του να σταματούν με μηχανές έξω από την πρεσβευτική κατοικία και να πετούν μπουκάλια με μαύρη και κόκκινη μπογιά στους τοίχους, καθώς και καπνογόνο. Η επίθεση διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα, με τους δράστες να φεύγουν από το σημείο με τις μηχανές τους. Το video τελειώνει με μια φράση του Δημήτρη Κουφοντίνα και το κείμενο που ανέβασε ο Ρουβίκωνας στο indymedia.

Αρχικό κείμενο

Ομάδα περίπου 10 ατόμων, έφτασαν στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη, πέταξαν μπογιές και ένα καπνογόνο κι αμέσως εξαφανίστηκαν.

Οι Αρχές κινήθηκαν άμεσα και από τη γύρω περιοχή και προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές.

Στην αμερικανική πρεσβεία στην είσοδο του γκαράζ, άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο πριν από περίπου τρεις μήνες. Παράλληλα, είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης.

Κι όλα αυτά, μια ανάσα από την αμερικανική πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα πλέον φυλασσόμενα μέρη της πρωτεύουσας.

//www.liveleak.com/e/ChA7s_1557899467

https://www.youtube.com/embed/lQfmK-ZZ89s

Αντίδραση Τζ.Πάιατ

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο σπίτι του που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στον λογαριασμό του στο Twitter.

https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1128526981518196736

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ