ΗΠΑ

«Καμπάνα» σε δύο στρατιώτες γιατί βρέθηκαν πιωμένοι σε πυραυλική εγκατάσταση των ΗΠΑ


«Καμπάνα» έριξαν οι υπεύθυνοι σε δύο Αμερικανούς στρατιώτες που βρέθηκαν πιωμένοι σε πυραυλική εγκατάσταση. Οι δύο άντρες ανήκαν σε ομάδα συντήρησης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων!

Δύο στρατιώτες τιμωρήθηκαν διοικητικά αφότου βρέθηκαν να πίνουν αλκοόλ σε εγκατάσταση πυραυλικής προειδοποίησης στην αεροπορική βάση Francis E. Warren στο Γουαϊόμινγκ, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Ένας σμηνίας κι ένας ανώτερος πιλότος βρέθηκαν πιωμένοι στις 14 Μαΐου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της 90ης πτέρυγας, στην εφημερίδα Air Force Times.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη δημοφιλή σελίδα της πολεμικής αεροπορίας στο Facebook amn/nco/snco, το προσωπικό έπινε μπύρες Pabst Blue Ribbon.
https://www.facebook.com/AirForceForum/posts/1247388162101488&width=500
«Φαίνεται πως κυκλοφορεί ένα αστείο στη βάση για το περιστατικό και υπάρχουν ακόμη και memes που διαδίδονται», σημειώνεται.

Από την εσωτερική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο άντρες ήταν εκτός υπηρεσίες και δεν είχαν πρόσβαση σε όπλα ή διαβαθμισμένο υλικό.

Ωστόσο, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τιμωρία που δεν δημοσιοποιήθηκε. «Αυτή είναι μια απαράδεκτη παραβίαση των προβλεπόμενων και η Πολεμική Αεροπορία θεώρησε τους πιλότους υπεύθυνους για τις ενέργειές τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η μοίρα των πιλότων φέρεται να ανήκει σε μια ομάδα συντήρησης που εργάζεται σε διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Minuteman III.

Σύμφωνα με το MyBaseGuide, η ομάδα παρέχει συντήρηση για 150 πυραύλους καθώς και σε 15 εγκαταστάσεις πυραυλικής προειδοποίησης και εγκαταστάσεις ελέγχου εκτόξευσης σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου έναν χρόνο αφότου το AP αποκάλυψε τη χρήση LSD, κοκαΐνης και άλλων παράνομων ναρκωτικών στην ίδια βάση από προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ