Πολιτική

Καμμένος: Χάρη στους ΑΝΕΛ σώθηκε η χώρα

«Αν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα υπήρχε πολιτική σταθερότητα, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε έξοδος από τα μνημόνια», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμα ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, αφού είχαν θεμελιωθεί τα μέτρα υπέρ του ελληνικού λαού, για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, διότι δεν αποδεχτήκαμε να παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας, πράγμα που έπραξε με την προδοτική συμφωνία ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης, αποδεχόμενος erga omnes το σύνθετο όνομα, δηλαδή, το Βόρεια Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος, σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων, δήλωσε: «Δεν μιλάνε για ευρωεκλογές, γιατί η θέση τους σε σχέση με την Ευρώπη είναι ακριβώς ίδια. Μην ξεχνάτε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στα οποία ανήκουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, συγκυβερνούν στην Ευρώπη. Αποφεύγουν να μιλήσουν για τις ευρωεκλογές, γιατί δεν έχουν να προτείνουν τίποτα άλλο από μια Ευρώπη όπου θα επικυριαρχεί η Γερμανία.

«Εμείς, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, μιλάμε για ευρωεκλογές και ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την Κυριακή δεν αλλάζει η κυβέρνηση, εκλέγονται οι εκπρόσωποι του έθνους στην Ευρωβουλή για να χαράξουν την πολιτική για την Ευρώπη».

Για την τουρκική προκλητικότητα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Επιβάλλεται η ενότητα του έθνους, επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε τη συγκυρία κατά την οποία για πρώτη φορά είναι κοντά μας οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, όλες οι χώρες και να επιβάλουν το διεθνές δίκαιο. Να επιβάλουμε στην Ευρώπη την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Άμυνας και να θέσουμε στο NATO το θέμα της προκλητικότητας της Τουρκίας».

Τέλος, ερωτηθείς «γιατί ο ψηφοφόρος να ψηφίσει Ανεξάρτητους Έλληνες στις ευρωεκλογές;», ο Πάνος Καμμένος σημείωσε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία»: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που δεν εξαρτάται από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που ανήκουν οι υπόλοιποι.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε αντίθετοι στην Ευρώπη της τραπεζικής ενοποίησης, της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων, της υποστολής των σημαιών, της κατάργησης των θρησκειών, της κατάργησης των παραδόσεων και των εθίμων κάθε χώρας.

«Πιστεύουμε στην Ευρώπη των ισοδύναμων κρατών, στην Ευρώπη όπου ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Ευρώπη που δεν έχει Βορρά και Νότο, στην Ευρώπη που δεν είναι επικυρίαρχη η Γερμανία. Πιστεύουμε σε μία Ευρώπη που δεν λειτουργεί με μη θεσμοθετημένα όργανα, όπως το Eurogroup. Στην Ευρώπη που δεν βλέπει τις μικρότερες χώρες ως δανειστής, αλλά ως εταίρος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ