Ελληνοτουρκικά

Καμμένος: Οδηγούμαστε μαθηματικά σε ατύχημα στο Αιγαίο - Στην Κύπρο έχουμε εισβολή (βίντεο)


Ο Ερντογάν θα «δαγκώσει», έχουμε μπροστά μας κρίση, προειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο πρών υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κύριος Καμμένος εξήγησε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι «στριμωγμένος» και έχει μπροστά του τις κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, άρα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πιέσει τα πράγματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.

Στην Κύπρο έχουμε εισβολή, και αν προχωρήσει στη γεώτρηση, θα είναι Αττίλας 3, είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που εκτίμησε παράλληλα πως όντως η Τουρκία θα επιχειρήσει γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ. «Μπορεί να μην γίνει στα οικόπεδα, για να μην ενοχληθούν οι εταιρίες, αλλά θα γίνει. Μιλάμε για κατοχή εδάφους», πρόσθεσε.

Όσο για το αν μπορεί αυτό να αποτραπεί, ο κύριος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open Beyond, ανέφερε πως μπορεί όντως να αποτραπεί με δύο τρόπους, πρώτον να υπερασπιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το έδαφός της καθώς «η κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ και πρέπει να στείλουν όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις κάτω» και δεύτερον «στα πλαίσια του ΝΑΤΟ».
https://www.youtube.com/embed/dVG6d-cfvWE

Οι καθημερινές παραβιάσεις θα οδηγήσουν σε ατύχημα

«Κάθε μέρα έχουμε παραβιάσεις με οπλισμένα αεροσκάφη, που θα οδηγήσουν μαθηματικά σε ατύχημα» προέβλεψε ακόμα ο Πάνος Καμμένος, εξηγώντας ότι «από την άλλη πλευρά έχουμε άπειρους πιλότους γιατί ο Ερντογάν έχει διώξει όλους τους παλιούς πιλότους με τις εκκαθαρίσεις που κάνει στο στράτευμα και έχουν μείνει οι νέοι». Οι πιλότοι μας απογειώνονται από την Σκύρο και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν, είπε.

«Έχουμε μπροστά μας κρίση, η Τουρκία θα δαγκώσει» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας όμως πως εκτιμά ότι δεν έρχεται «πολεμικό επεισόδιο», καθώς ο Ερντογάν έχει άλλους τρόπους να απειλήσει: «Αν αμολύσει 2.000 βάρκες, με 4 εκατ. μετανάστες, αυτό είναι πολεμική πράξη», είπε.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης για Κουφοντίνα ενοχλούν τις ΗΠΑ

Στην επισήμανση του Μιχάλη Ιγνατίου πως επί υπουργίας του οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ ήταν στο καλύτερό τους σημείο, ο κύριος Καμμένος απάντησε πως «φοβάται πως έχει αλλάξει κάτι, καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα Κουφοντίνα ενοχλούν τις ΗΠΑ. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει από την κυβέρνηση για να μην επηρεάσουν τους τύπους του Ρουβίκωνα που τον περιμένουν όταν βγαίνει».

Παράλληλα, επισήμανε ο κύριος Καμμένος, πρέπει όλες οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ να προχωρήσουν γιατί αυτή τη στιγμή «έχουν παγώσει τα πάντα».

Τινάζουν στον αέρα τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμμαχοί μας ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτος

Ο κύριος σύμμαχός μας είναι οι ΗΠΑ, το Ισράηλ, η Αίγυπτος και οι μεσογειακές χώρες, ΕΕ δεν υπάρχει, υπάρχει μια δήλωση της Μοργκερίνι και μία του Γιούνκερ όταν είναι ξεσούρωτος, δήλωσε ο κύριος Καμμένος επισημαίνοντας ότι την ώρα που «έχουμε τον Ερντογάν στην Σαμψούντα, ο ένας μιλάει με τα βαφτιστήρια του στα Χανιά και ο άλλος μεταφέρει Ρομά από την Ξάνθη στον Πειραιά», αναφερόμενος στον κύριο Μητσοτάκη και στον κύριο Τσίπρα.

Θα προσπαθήσουμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Θα προσπαθήσουμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είπε ακόμα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ζητώντας «εκλογές άμεσα» μετά τις ευρωεκλογές, καθώς «το κράτος έχει διαλύσει».

Χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας άμεσα, επισήμανε, καθώς δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία σε συνθήκες εσωτερικής αστάθειας. «Είτε ο κύριος Τσίπρας να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, είτε να ζητήσει ο κύριος Τσίπρας να δημιουργήσουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο και ας μπει επικεφαλής όποιος να 'ναι», είπε.

«Δεν μπορεί να είναι σε προεκλογική κατάσταση και να υπάρχει εθνική αστάθεια», τόνισε και συμπλήρωσε πως «τα συμφέροντα του Κόκκαλη έχουν μπλοκάρει τα πάντα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ θα έπρεπε να προχωρούν όλα με γρήγορους ρυθμούς και δεν κάνει κανείς τίποτα. Ακυρώθηκε η μετακίνηση των πεζοναυτών γιατί διαμαρτυρήθηκε η τοπική Βόλου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κύριος Αποστολάκης αυτή τη στιγμή δεν κάνει κουμάντο, αλλά η πρώην γραμματέας του Παπαντωνίου με τον άντρα της. Ο κύριος Αποστολάκης, αυτά που υπέγραψε ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δεν τα κάνει, έχουν παγώσει τα πάντα» κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...