Πολιτική

Καμμένος: Θα προσφύγουμε στα Ηνωμένα Έθνη για να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

«Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος από την Καβάλα.

«Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους και θα προσφύγουμε στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος από την Καβάλα, όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο περιοδείας του.

Ο κ. Καμμένος, υποστήριξε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. «Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια», σημείωσε, «δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει».

«Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε», σημείωσε με έμφαση, «και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

Ο πρώην υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη και υποψήφιων ευρωβουλευτών που τον συνοδεύουν, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνειδητά δεν συμμετέχουν σε καμία από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς — όπως είπε — τόσο οι σοσιαλιστές όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχουν τις ίδιες προεκλογικές δεσμεύσεις με βασικό στόχο να καταργηθούν τα έθνη — κράτη. «Θέλουν μια Ευρώπη πολύ διαφορετική από αυτή που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης, που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ