Καιρός

Καλλιάνος: Ο απρόβλεπτος παράγοντας του καιρού που θα μας δυσκολέψει την ημέρα των εκλογών (ηχητικό)

Τον καιρό μέχρι και την Δευτέρα μετά τις εκλογές περιγράφει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Πως θα πάμε να ψηφίσουμε και με τι καιρό θα επιστρέψουν οι ετεροδημότες. Επέλαση της αφρικανικής σκόνης. Πότε θα είναι αφόρητη η κατάσταση.

Αν εξαιρέσουμε την αυριανή ημέρα, Παρασκευή, οπότε θα εκδηλωθούν, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας, δηλαδή, από το μεσημέρι έως το απόγευμα, τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δηλαδή, και το Σάββατο, αλλά και ανήμερα των εκλογών, την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό, αλλά και λίγες, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Όμως, φαίνεται ότι και η σκόνη από την Αφρική θα μας απασχολήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, θα πνέουν με ένταση 4, 5 το πολύ 6 μποφόρ στα πελάγη, ίσως οι νοτιάδες είναι μέχρι και 6 ή 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ωστόσο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, για όσους θέλουν να μετακινηθούν προς τις περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο παραπάνω από τις φυσιολογικές τιμές. Ο υδράργυρος θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, κυρίως, στα κεντρικά και νότια πεδινά ηπειρωτικά της χώρας.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι θα είναι καλή η ημέρα της Κυριακής για τις περισσότερες περιοχές, απλώς δεν θα πρέπει να περιμένουμε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας διαστήματα με ηλιοφάνεια. Εκεί προς το μεσημεράκι, ανήμερα της Κυριακής, φαίνεται ότι θα έχουμε λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα των εκλογών, τη Δευτέρα, πάλι θα είναι μία καλή ημέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, ούτε και οι άνεμοι θα προβληματίσουν και η θερμοκρασία θα παραμείνει χωρίς αξιόλογη μεταβολή, έως, περίπου, τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, το μεσημέρι.

Το μόνο που θα αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι ότι θα έχουμε περισσότερη σκόνη σε σχέση με την Κυριακή. Την Δευτέρα θα έχουμε αυξημένες, πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την βόρεια Αφρική, που θα προκαλέσουν μία θολούρα στην ατμόσφαιρα και έναν περιορισμό στην ορατότητα. Κατά τ’ άλλα θα είναι μία καλή ημέρα, που δεν θα προβληματίσει τους ανθρώπους οι οποίοι πήγαν να ψηφίσουν σε διάφορες περιοχές στην περιφέρεια.

Ακούστε την πρόβλεψη για τον καιρό των εκλογών του Γιάννη Καλλιάνου από το newsit.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...