Κόσμος

Η FSB προειδοποιεί για τις δυνατότητες και τη δραστηριότητα των παγκόσμιων τρομοκρατών

Για τις αυξημένες ικανότητες των παγκόσμιων τρομοκρατών στον κυβερνοχώρο και όχι μόνο, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, τονίζοντας παράλληλα ότι μπορούν μεταξύ άλλων να δημιουργήσουν χημικά όπλα.

Την προειδοποίηση ότι οι παγκόσμιες τρομοκρατικές οργανώσεις καθίστανται ολοένα και πιο ενεργές στον κυβερνοχώρο, καθώς αυξάνουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό και ενισχύουν τη δραστηριότητά τους, προκειμένου να αποδιοργανώσουν το έργο των κυβερνητικών φορέων, απηύθυνε σήμετα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπορτίκοφ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, σκοπός τους είναι να «καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές και να παραλύσουν τις δραστηριότητες κυβερνητικών σωμάτων και Αρχών διαχείρισης».

Μάλιστα, τόνισε ότι με τη βοήθεια εξελιγμένων τεχνολογιών, γνώστες του αντικειμένου έχουν αποκτήσει σημαντικές ικανότητες στην απομακρυσμένη διασπορά ιδεών, στην πρόσληψη νέων μελών σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ επίσης μπορούν να δίνουν εντολές χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένα μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος.

«Ξένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και IP τηλεφωνίας χρησιμοποιούνται για μαζική διασπορά ψευδών μηνυμάτων σχετικά με απειλές τρομοκρατικών ενεργειών», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι παγκόσμιοι τρομοκράτες μπορούν να δημιουργήσουν χημικά όπλα και βιολογικές τοξίνες.

«Διαθέτουν υλικό, τεχνολογίες και υποδομές για τη δημιουργία χημικών όπλων και βιοτοξίνων», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, παρατήρησε ότι σημαντική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη καθίσταται και η αντι-ισλαμική τρομοκρατία.

«Τα προβληματα που παραμένουν άλυτα για χρόνια, κινητοποιούν την αύξηση του εθνικισμού και της ξενοφοβίας (..) και πυροδοτούν την επιθετικότητα ενάντια σε μουσουλμάνους», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης