Κύπρος

Η Τουρκία έχει στόχο την κατάληψη της Κύπρου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Αλληλεγγύη μετά την σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ουδέποτε μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκε μέτρο που να προκαλεί κόστος στην Τουρκία και συνεπώς δεν μπορεί κανείς να αποκλείει την αποτελεσματικότητά του».

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Μετά την σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου εκδόθηκε ανακοινωθέν το οποίο έγινε αποδεκτό από όλους, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν λόγω της πιθανότητας παρερμηνείας ορισμένων σημείων.

Ενημερωθήκαμε για τα νομικά και διπλωματικά μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση και τα οποία αν όντως υλοποιηθούν κρίνονται επί του παρόντος ικανοποιητικά.

Αναμένεται η κινητοποίηση της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της λήψης μέτρων που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία.

Η δική μας θέση είναι ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκε μέτρο που να προκαλεί κόστος στην Τουρκία και συνεπώς δεν μπορεί κανείς να αποκλείει την αποτελεσματικότητά του.

Επισημαίνουμε ότι η Τουρκία έχει αμετάθετους στόχους την κατάληψη της Κύπρου και τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και επί του παρόντος υποβαθμίζει και υποτιμά την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλεται και σε ενέργειες αξιωματούχων της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκτιμούμε ότι βραχυπρόθεσμος στόχος τη Τουρκίας είναι να συρθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνομιλίες αποδεχόμενος τους όρους Ακκιντζί αλλά και τον εκ νέου διατυπωθέντα τουρκικό όρο από τον από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «ίσης κατανομής» του υποθαλάσσιου πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης