Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικες quesadillas με κοτόπουλο & μετσοβόνε

Μία εναλλακτική συνταγή για το μεσημεριανό τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ
450 γρ. κοτόπουλο

250 γρ. μετσοβόνε

200 γρ. ντομάτα κονκασέ

160 γρ. λευκά μανιτάρια

120 γρ. μπέικον

80 γρ. ελαιόλαδο

4 νεγάλες τορτίγιες

1 κόκκινη πιπεριά

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές κόβοντας τες σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τελειώνουμε με το κοτόπουλο κόβοντας το σε λεπτές λωρίδες.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ξεκινάμε να σοτάρουμε το κοτόπουλο.

Μόλις πάρει ωραίο χρώμα προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος την πιπεριά που έχουμε κόψει από πριν σε κυβάκια.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε και αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμα για να γίνει πιο εύγευστο.

Στο μεταξύ τρίβουμε το μετσοβόνε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Μόλις η γέμιση κρυώσει παίρνουμε μια τορτίγια και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί που να χωράει. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο μετσοβόνε απλώνοντας το καλά σε όλη την επιφάνεια.

Συνεχίζουμε μοιράζοντας τη γέμιση απλώνοντας τη και αυτή σε όλη την επιφάνεια.

Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο μετσοβόνε από πάνω και κλείνουμε με μια ακόμη τορτίγια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 7-10 λεπτά ώστε να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρώμα η τορτίγια. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε σε σταυρό σχηματίζοντας 4 κομμάτια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...