Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανόπιτα με χωριάτικο φύλλο και μανιτάρια!

Αν έχετε μελιτζάνες στο ψυγείο, δοκιμάστε αυτή τη σπιτική συνταγή για μελιτζανόπιτα. Με χωριάτικο φύλλο και μανιτάρια, έχει μια πολύ νόστιμη γεύση που θα σας απογειώσει. Θα νομίζουν όλοι ότι τρώνε κρεατόπιτα.

Υλικά συνταγής
6 χωριάτικα φύλλα ή περέκ
5 μελιτζάνες μέτριες
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 ντομάτα (ή 2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
100 γρ. μανιτάρια κομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
Λίγο φρέσκο βασιλικό (ή 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό)
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι, πιπέρι
λίγη τριμμένη φρυγανιά (μονο αν η γέμιση έχει πολλά υγρά)

Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Βγάζουμε τη φλούδα, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Ρίχνουμε μέσα μπόλικο χοντρό αλάτι (μια χούφτα) και τις αφήνουμε για μία ώρα να μουλιάσουν.

Έπειτα στύβουμε τις μελιτζάνες απαλά για να φύγουν τα υγρά τους.

Σε ένα τηγάνι, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις μελιτζάνες με τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Αφού σωταριστούν καλά, προσθέτουμε στις μελιτζάνες μας και τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Όταν είναι έτοιμη η γέμιση, κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, και προσθέτουμε το βασιλικό.

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας για να πάνε παντού οι γεύσεις και τα αρώματα.

Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε τη μελιτζανόπιτα με το φύλλο!

Σε ένα ταψί για πίτες, στρώνουμε μια λαδόκολλα, λαδώνουμε και στρώνουμε ένα φύλλο. Το βρέχουμε λίγο με τα χέρια μας και βάζουμε άλλα δύο με τον ίδιο τρόπο.

Στο τρίτο φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε προηγουμένως στο τηγάνι.

Από πάνω, στρώνουμε τα υπόλοιπα τρία φύλλα με τον ίδιο τρόπο πάλι.

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τη μελιτζανόπιτα μας σε τετράγωνα κομμάτια ή όπως αλλιώς θέλουμε.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το μείγμα πάνω στην πίτα μας.

Ψήνουμε τη μελιτζανόπιτα στους 170 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά στον αέρα. Θέλουμε να ροδίσει καλά και να ψηθεί κι από κάτω το φύλλο.

Όταν ψηθεί, βγάζουμε τη μελιτζανόπιτα από το φούρνο αλλά την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε. Διαφορετικά θα διαλυθεί στο κόψιμο!

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές για τέλεια μελιτζανόπιτα
Αν δεν θέλουμε τυριά ή μανιτάρια, τα αφαιρούμε.
Αν γέμιση έχει πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά προαιρετικά.
Αν δεν έχουμε γραβιέρα, μπορούμε να βάλουμε στη μελιτζανόπιτα όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...