Απόψεις

Η ποιοτική υποβάθμιση της ελληνικής εκπροσώπησης στην ευρωβουλή - Ο Α. Γεωργούλης και οι λοιποί

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχασε πανηγυρικά αλλά θα συνεχίσει να δίνει χτυπήματα στη χώρα χάρις στους υποψηφίους που έβαλε στο ψηφοδέλτιό του και πλέον θα εκπροσωπούν τη χώρα μας στην ευρωβουλή.

Μετά την αδιαμφισβήτητη ποιοτική υποβάθμιση της σύνθεσης του ελληνικού κοινοβουλίου που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία (τα χρόνιατηςκρίσης), δυστυχώς ήλθε η σειρά να γίνει το ίδιο και με την εκπροσώπηση της χώρας στην ευρωβουλή. Η νέα αυτή πραγματικότητα αποκαλύφθηκε μετά το κλείσιμο της κάλπης της Κυριακής

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί χίλια δυο πράγματα για τους έως σήμερα εκπροσώπους της χώρας στην Ε.Ε., και να τους προσάψει άλλα τόσα.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως της γνώμης που έχει ο καθένας για τα πρόσωπα αυτά, για τις απόψεις, την πορεία και τη διαδρομή τους στον κοινωνικό βίο, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ένα πράγμα. Την ποιοτική διαφορά που έχουν κάποιοι από τους νέους Έλληνες ευρωβουλευτές έναντι των προκατόχων τους. Διαφορά που δεν μπορεί να κουκουλωθεί εύκολα.

Προσπαθώντας να κάνουμε ένα μικρό κρας τεστ μεταξύ νυν και πρώην ευρωβουλευτών έχουμε και λέμε…

Ανάμεσα σε εκείνους που το 2014 πήραν εντολή να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, ο Μιλτιάδης Κύρκος και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Καταρχάς, ο Μανώλης Γλέζος. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης θα διαβάζει στο εξής στις ανταποκρίσεις των εφημερίδων από τις Βρυξέλλες τα «κατορθώματα» του Γιάννη Λαγού.

Του υπόδικου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος χάρη στην προστασία που του πρόσφερε ο αρχηγός του Νίκος Μιχαλολιάκος θα μπορεί γιαμια πενταετία να ησυχάσει απολαμβάνοντας την πολυπόθητη (για τον ίδιο ασυλία) που παρέχει ο θεσμός της ΕΕ. Ο λόγος είναι γνωστός σε όλους. Καθώς η δίκη της Χ.Α. οδεύει (δυστυχώς, με τεράστια καθυστέρηση, αργά και βασανιστικά…) προς το τέλος της, τον Γ. Λαγό βασανίζει ο βάσιμος φόβος της καταδίκης του και μάλιστα με κακουργηματικές κατηγορίες.

Έπειτα, θα μπορούσε να αναφερθεί κανείς σε ένα άλλο ετερόκλητο «δίδυμο». Τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη και τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο καθηγητής Φυσικής και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου της Κρήτης, με το πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, τα μαζεύει από τις Βρυξέλλες και «παραχωρεί τη θέση του» στον δημοσιογράφο-αναλυτή θεμάτων γεωπολιτικής και κυρίως τηλεπωλητή αλοιφών, βιβλίων και κυρίως μιας ανέκδοτης επιστολής του… Ιησού Χριστού -η οποία ως εκ θαύματος βρέθηκε στην κατοχή του.

Έπειτα, είναι και ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο συμπαθής ηθοποιός, γνωστός για τους ρόλους του σε καλλιτεχνικά πονήματα όπως ο «Εραστής Δυτικών Προαστίων», οι «Εντιμότατοι Κερατάδες», το «Είσαι το Ταίρι μου», καθώς και ως κριτής στο σόου μεταμφιέσεων «Your Face Sounds Familiar» θα μας εκπροσωπεί πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από σπόντα θα μπορούσαμε να πούμε, καθώς ως γνωστό, ο κ. Γεωργούλης άκουσε το πολυπόθητο γι’ αυτόν ναι από τον ΣΥΡΙΖΑ αφούπροηγουμένως είχε προσπαθήσει να «τρουπώσει» στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά έφαγε πόρτα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Την αντίθετη κατεύθυνση θα ακολουθήσει η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η γυναίκα που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο και σε όλη την Ευρώπη το 2013 όταν δέχθηκε εγκληματική επίθεση με οξύ από δράστες οι οποίοι ήθελαν να την φιμώσουν για τη συνδικαλιστική της δράση για τα δικαιώματα των καθαριστριών, επάγγελμα που ασκούσε και η ίδια.

Επίσης είναι και ο Μίλτος Κύρκος. Ο μετριοπαθής ευρωβουλευτής του Ποταμιού, με τον ήρεμο και συγκροτημένο λόγο και τις καίριες παρεμβάσεις του στο κέντρο αποφάσεων της Ε.Ε. παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου οσονούπω θα αφιχθεί η Έλενα Κουντουρά. Η γοητευτική πολιτικός και πρώην μοντέλο, η οποία έχει ήδη διασχίσει μια πολυδαίδαλη διαδρομή αλλάζοντας τα κόμματα σαν τα πουκάμισα, όπως διαβάζουμε στο in.gr.

Από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή μεταπήδησε ως «αντιμνημονιακή» στους (εν ζωή ακόμα τότε) Ανεξάρτητους Έλληνες, προτού καταλήξει μετά βαϊων, κλάδων και καλοπληρωμένης επαγγελματικής αποκατάστασης, στον ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε υπουργός Τουρισμού και εκτός από τα πανάκριβα smartphone που τα άλλαζε σαν τα πουκάμισα θα μείνει γνωστή στην πολιτική ιστορία του τόπου και για την περίφημη «τροπολογία Κουντουρά» η οποία για χάρη της διακυβέρνησης του τόπου της επέτρεψε να είναι ταυτόχρονα βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και υποψήφια γιατις Βρυξέλλες.

Την προνοητικότητα της κ. Κουντουρά δεν είχε πάντως η Σοφία Σακοράφα. Η παλαίμαχη πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ αποχωρεί επίσης από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπως είχε κάνει και το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αρνήθηκε να ρίξει νερό στο κρασί της αποδεχόμενη την περίφημη πια «kolotoumba». Αν το είχεκάνει ίσως σήμερα να ήταν εκείνη στη θέση της κ. Κουντουρά…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ