Ρωσία

Η Μόσχα ανακοίνωσε παραγγελία-μαμούθ Κa-52M (βίντεο)


Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Alexei Krivoruchko το ρωσικό ΥΠΑΜ πρόκειται να υπογράψει τον επόμενο χρόνο σύμβαση για την κατασκευή 114 ελικοπτέρων Ka-52M. Η παραγγελία αυτή εντάσσεται στο κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που ολοκληρώνεται το 2027.

Η νέα έκδοση του γνωστού ρωσικού επιθετικού ελικοπτέρου ενσωματώνει πολλές βελτιώσεις και πρόκειται να αξιοποιήσει τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν από τον πόλεμο στην Συρία

Όπως δήλωσε ο ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αλεξέι Κριβορούτσκο, οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας θα ενισχυθούν με επιπλέον 30 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Kamov Ka-52 «Alligator» μέχρι το 2022.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: » με βάση το ισχύον εξοπλιστικό πρόγραμμα, θα παραδοθούν εμπρόθεσμα τα ελικόπτερα αναγνώρισης και επίθεσης Ka-52″.

Επίσης ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας προσέθεσε πως μέχρι το 2022 αναμένεται η αριθμητική αυτή ενίσχυση να μετρήσει 30 συνολικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, για τις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας.

Το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 «Alligator» είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει άρματα μάχης, τα τεθωρακισμένα οχήματα, να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον εχθρικού πεζικού, ενώ είναι ικανό να καταστρέφει εχθρικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή.

Το Ka-52 μπορεί να επιχειρεί πίσω από τις γραμμές του εχθρού, εκτελώντας τακτικές αποστολές ανά πάσα στιγμή και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα αερο-ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ τα ιδιαίτερα κατασκευαστικά και λειτουργικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του, του προσφέρουν την ικανότητα εκτέλεσης επικίνδυνων και πολύπλοκων ελιγμών.

Τέλος, το Ka-52 διαθέτει εξελιγμένο σύστημα προστασίας αλλά και stealth χαρακτηριστικά τα οποία διαχέουν και παραμορφώνουν το θερμικό ίχνος των κινητήρων, ενώ είναι εξοπλισμένο και με αντίμετρα για την προστασία από εχθρικά βλήματα και πυραύλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...