Περιβάλλον

Η δραματική προσπάθεια ενός φιδιού να δραπετεύσει μέσα από τα σαγόνια αλιγάτορα (εικόνες)


Μερικά ανεπανάληπτα καρέ από την αγωνιώδη προσπάθεια ενός φιδιού να δραπετεύσει από τα σαγόνια ενός αλιγάτορα, μαρτυρούν για ακόμη μία φορά τις μάχες ζωής και θανάτου που εκτυλίσσονται καθημερινά στην άγρια φύση

Αναπάντεχη κι αγωνιώδη τροπή πήρε η απόφαση ενός ζευγαριού από την Φλόριντα να εξερευνήσουν την βαλτώδη περιοχή των Everglades, η οποία φημίζεται για τα εξαιρετικά τρομακτικά πλάσματα που κατοικούν στα έλη, τα ποτάμια και τα χιλιάδες μικρά νησάκια της περιοχής.

Η Λίντα Γουόρινγκ μαζί με τον σύζυγό της Τζέσε απολάμβαναν την ηλιόλουστη ημέρα στη φύση, όταν ένας παφλασμός από μία λιμνούλα σε κοντινή απόσταση του τράβηξε την προσοχή.

Πριν καλά καλά προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι γινόταν, είδαν έναν αλιγάτορα να ξεπροβάλει από το νερό, κρατώντας στο στόμα του ένα φίδι, το οποίο και προσπαθούσε με μανία να καταπιεί.

Όμως, το ερπετό ήταν αποφασισμένο να μην παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα, με αποτέλεσμα να επόμενα δέκα λεπτά να ξεσπάσει μία μάχη ζωής και θανάτου μεταξύ των δύο ερπετών, μπροστά στα μάτια του έκπληκτου ζευγαριού.

Σύμφωνα με την παραστατική διήγηση της Λίντα Γουόρινγκ, το φίδι αγωνιζόταν με περίσσεια επιμονή να ξεφύγει μέσα από τα θανατηφόρα σαγόνια του αλιγάτορα, όμως το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο, καθώς το μέγεθος αλλά και η …όρεξη του αλιγάτορα δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την τελική έκβαση της μάχης.

Τελικά, ο αλιγάτορας κατάφερε να εξουδετερώσει τον αντίπαλό του, με την Γουόρινγκ να καταφέρνει να μάς χαρίσει μερικά μοναδικά καρέ από την μάχη μέχρις εσχάτων των δύο πλασμάτων, ενώ η ανάρτησή της όπως είναι φυσικό συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, με τους χρήστες των social media να «θρηνούν» για το φίδι που τελικά κατέληξε να γίνει το γεύμα του αλιγάτορα των Everglades.

https://www.facebook.com/birdwalkphotography/posts/1372693716202197&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ