Περιβάλλον

Η Γη στο επίκεντρο της μεγαλύτερης μαγνητικής καταιγίδας των τελευταίων χρόνων–Ποια προβλήματα αναμένουμε

Αυτές της ημέρες οι επιστήμμονες τονίζουν πως η Γη βρίσκεται στο επίκεντρο μίας πολύ ισχυρής μαγνητικής καταιγίδας, η οποία επιδρά σε κάποιες περιπτώσεις στο σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων του πλανήτη.

Στο επίκεντρο μιας κολοσσιαίας μαγνητικής καταιγίδας η οποία απειλεί εκτός των άλλων το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων του πλανήτη, βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Γη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η Γη έχει μπει στο επίκεντρο της μαγνητικής καταιγίδας από την Τρίτη και το φαινόμενο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη.

Το φαινόμενο αναμένεται να προκαλέσει διαταραχές στη λειτουργία ευαίσθητων ηλεκτρονικών συστημάτων, όπως οι δορυφόροι και τα συστήματα GPS.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για διαταραχές στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στην υγεία ατόμων με ευαισθησία στις καιρικές αλλαγές. Ενώ, αναμένεται να παρουσιαστεί το βόρειο σέλας σε ασυνήθιστες περιοχές

Η μαγνητική καταιγίδα που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, προκλήθηκε σύμφωνα με τους επιστήμονες από αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ