Κυβέρνηση

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και το σχετικό νομοσχέδιο είναι ακόμη υπό διαβούλευση

Ενώ έχουν περάσει αρκετοί μήνες μετά την εθνική μας τραγωδία στο Μάτι, με 100 νεκρούς, η φετινή αντιπυρική έχει είδη ξεκινήσει. Η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος για την αντιπυρική περίοδο, το νέο σχετικό νομοσχέδιο, βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση.

Για έγκαιρη θωράκιση της χώρας και πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την αντιπυρική περίοδο μίλησε η κυρία Ολγα Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής για να παραδεχθεί ωστόσο ότι το νομοσχέδιο για την νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας δεν έχει ακόμα κατατεθεί στο κοινοβούλιο αν και «θα θέλαμε να είναι έτοιμο νωρίτερα».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιχείρησε να καθησυχάσει όσους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέες φονικές πυρκαγιές λέγοντας «Έχουμε παρουσιάσει στην διαβούλευση νέο νόμο για την πολιτική προστασία. Έχουμε αυξήσει πολύ την επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος. Αναφορικά με τα εναέρια μέσα έχουμε εξασφαλίσει επιπλέον των εθνικών μέσω και 3 ελικόπτερα βαρέως τύπου και 7 ελαφρύτερα με δυνατότητα αύξησής τους. Επίσης, εκτελείται η σύμβαση συντήρησης των εναέριων μέσων. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η αγορά και πυροσβεστικών αυτοκινήτων και πλοίων». Η υπουργός ανέφερε ότι έχουν γίνει 2.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΠΣ και βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για προσλήψεις 1.000 εποχικών.

«Αναφερθήκατε σε σχέδιο νόμου που είναι στην διαβούλευση και άρα θα έρθει στην Βουλή μετά τις ευρωεκλογές. Μάλλον Ιούνιο. Μήπως αυτό έρχεται αργά;» ανέφερε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

«Με όσα μας είπατε σήμερα για την αντιπυρική περίοδο ανησυχούμε ακόμα περισσότερο» σχολίασε ο κ. Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ