Οπλικά συστήματα

Ηλεκτρομαγνητικός «πόλεμος» σε εξέλιξη: «Τύφλωσαν» Αμερικανούς & Ισραηλινούς οι Ρώσοι - Μπλόκαραν ραντάρ

Ένας άγνωστος, ανελέητος και κυρίως επικίνδυνος πόλεμος διενεργείται στην Μέση Ανατολή ανάμεσα σε Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Ρώσους κατά κύριο λόγο, με την ευρεία χρήση ηλεκτρονικών και ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων εναντίον αλλήλων.   

Ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικής καταστολής άφησαν το Ισραήλ "τυφλό", προκαλώντας εύλογα πολλά ερωτηματικά.

Όπως αναφέρουν λοιπόν ξένα ΜΜΕ, τα ισραηλινά συστήματα ηλεκτρονικών πληροφοριών εδάφους δεν λειτουργούν σωστά.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εξαιτίας των επιπτώσεων άλλων ηλεκτρονικών συγκροτημάτων παρεμβολών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις,  η Ρωσία ενεργοποίησε ξανά τα συστήματα ηλεκτρονικής καταστολής μετά από συχνές επιθέσεις τζιχαντιστών και της υψηλής δραστηριότητα αμερικανικών αεροσκαφών στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα το Ισραήλ απλά να μην μπορεί να λάβει αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των συστημάτων αεροπορικής άμυνας της Συρίας, αναγκάζοντας έτσι την ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία να κάνει χρήση αερόστατων.

Οι εγκαταστάσεις EW, βρίσκονται στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση Hmeimim και μπορούν εύκολα να πραγματοποιήσουν καταστολή όλων των ραντάρ και των επικοινωνιών στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

Επιπλέον, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών προκλήσεων, το Ισραήλ ποτέ δεν χρησιμοποίησε τα μαχητικά του για να επιτεθεί στη Συρία, έχοντας προφανώς επίγνωση της παρουσίας των ρωσικής κατασκευής συστημάτων S-300 στο συριακό έδαφος, αναφέρει συριακή στρατιωτική πηγή.

Ως αντίποδα σε όλα αυτά οι ΗΠΑ εξόπλισαν με πυραύλους HPM τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη  Β-52 που προσγειώθηκαν σε χώρες του Κόλπου, οι οποίοι είναι σε άμεση θέση ενεργοποίησης τους.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει αναπτύξει 20 νέους προηγμένους πυραύλους που είναι σε θέση να εξουδετερώσουν τα ηλεκτρονικά εχθρικών (ρωσικών–ιρανικών) οπλικών συστημάτων,  εκπέμποντας παλμούς υψηλής ενέργειας μικροκυμάτων, χωρίς να προκαλούν παράπλευρες ζημιές.

Τα βλήματα αυτά μπορούν να καταστρέψουν άνετα με ηλεκτρονικά μικροκύματα υψηλής ισχύος (HPM), οτιδήποτε ηλεκτρονικό σε μεγάλη απόσταση, βυθίζοντας στο «σκοτάδι» εγκαταστάσεις και συστήματα, αναφέρει η εφημερίδα  The Daily Mail.

Τα όπλα μικροκυμάτων, τα οποία είναι γνωστά ως (Counter-Electronics High Power Microwave Advanced Missile Project) (CHAMP), τοποθετούνται σε βλήματα Cruise ή σε  βόμβες εντός των αεροσκαφών Β-52.

Με ένα εύρος 700 μιλίων, οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να εισέλθουν στον εχθρικό εναέριο χώρο κινούμενοι σε χαμηλό υψόμετρο και να εκπέμπουν αιφνιδιαστικά παλμούς υψηλής ενέργειας ενέργειας μικροκυμάτων (HPM),  που μπλοκάρουν τσιπ υπολογιστών,  απενεργοποιώντας οποιεσδήποτε ηλεκτρονικές συσκευές που στοχεύουν τα βλήματα χωρίς να προκαλούν τυχόν ζημιές.

Οι πύραυλοι CHAMP κατασκευάστηκαν από την Boeing για το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και δοκιμάστηκαν με επιτυχία το 2012. Δεν έχουν λειτουργήσει σε πολεμικές επιχειρήσεις μέχρι τώρα.

Άραγε οι ΗΠΑ  έφεραν τους πυραύλους αυτούς στην Μ.Ανατολή για να κτυπήσουν το Ιράν, ή τους συριακούς πυραύλους S-300 για λογαριασμό των Ισραηλινών;   

Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε επικείμενη ένοπλη σύγκρουση στην Συρία, τόσο στην στεριά όσο, στον αέρα και την θάλασσα. 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέχουν τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα αυτού του τύπου, με την χρήση των οποίων έχουν δημιουργήσει ήδη ένα ηλεκτρομαγνητικό (EW) «νέφος» που καλύπτει την Α.Μεσόγειο ενόψει της συριακής διαμάχης.

Πρόκειται για ένα πραγματικά τρομερό σχέδιο της Μόσχας, το οποίο έρχεται στην επιφάνεια από Αμερικανούς αξιωματικούς. Το σχέδιο της Μόσχας είναι η δημιουργία στην ουσία μιας τεράστιας βάσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρομαγνητικών όπλων στην Συρία, με στόχο τον έλεγχο της Α.Μεσογείου και το μπλοκάρισμα νατοϊκών και άλλων δυνάμεων στην περιοχή χωρίς να «πέσει» μία σφαίρα».

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, υποστράτηγο Raymond Thomas, οι Ρώσοι φέρονται να «απενεργοποιούν» ακόμη και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EC-130 Compass Call της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που πετούν κοντά στις συριακές ακτές ενώ η δράση αυτών των όπλων φτάνει έως την Κύπρο και την Τουρκία.

Ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα GPS σε ορισμένες μεγάλες περιοχές της Α. Μεσογείου λειτουργούν πολλές φορές κατά το δοκούν.

Σκοπός του ρωσικού γενικού επιτελείου με όλα αυτά τα «καλούδια» είναι η δημιουργία ηλεκτρομαγνητικού νέφους, το μπλοκάρισμα όλων των νατοϊκών συστημάτων μάχης σε πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

https://youtu.be/Lh1rgy25XhU?t=2

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ