Κυβέρνηση

Ζανέτ Τσίπρα: Περιμένω μια δημόσια συγγνώμη για τον πατέρα μου (Βίντεο)


Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του πρωθυπουργού, προκάλεσαν την αντίδραση της αδερφής του κ. Τσίπρα. «Είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ το όνομα του πατέρα μου, τη ζωή και τη μνήμη του»

Την έντονη αντίδραση της αδερφής του πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πατέρα της, Παύλο Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Με έχει προβληματίσει πάρα πολύ. Δεν απάντησα στις αθλιότητες του παρελθόντος γιατί δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο των ''δημοσιογράφων'' που έγραψαν όλα αυτά για τον πατέρα μου. Όμως είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ το όνομα του πατέρα μου, τη ζωή και τη μνήμη του» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ».
https://www.youtube.com/embed/7ZsGyCXlEck

Και συνέχισε: «Τι θα έκαναν όλοι αυτοί αν μιλούσαν για τον πατέρα τους με αυτόν τον τρόπο; Ακόμη και αν τον κατηγορούσαν βάσιμα, θα αντιδρούσαν. Πόσο δε, μάλλον αν πρόκειται για συκοφαντίες. Θα έπρεπε να υπάρχει όριο, μπορεί ο αδερφός μου να είναι Πρωθυπουργός και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί να μαυρίζεται η μνήμη του πατέρα μας για την όποια πολιτική σκοπιμότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο, η κα Τσίπρα εξήγησε, ότι «τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

«Εγώ είμαι η κόρη του, είμαι το παιδί που τον γνώρισε, τον έζησε, τον θαύμασε. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ, τέλος» συμπλήρωσε.

Αξίωσε δε, μία «δημόσια συγγνώμη» εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα της Βουλής, την Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τον πατέρα του πρωθυπουργού, Παύλου Τσίπρα, υπαινισσόμενος σχέσεις του ίδιου με το καθεστώς της Χούντας.

«Ας αναζητήσουμε λίγο τους τρόπους με τους οποίους η δικιά σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ