Αθλητισμός

Εύκολα στον τελικό της Euroleague η Αναντολού Εφές - Διέλυσε 92-73 τη Φενέρμπαχτσε

Η Αναντολού Εφές πήρε ιστορική πρόκριση στον τελικό του Final 4 της Euroleague, επικρατώντας εύκολα στον τουρκικό «εμφύλιο» με 92-73 της Φενέρμπαχτσε. Ο τούρκος προπονητής, Εργκίν Αταμάν, ξόρκισε την… κατάρα και οδήγησε την Αναντολού για πρώτη φορά στη διεκδίκηση του τροπαίου, στο τρίτο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην ιστορία της, στη Βιτόρια.

Μάλιστα, ο θρίαμβος του Αταμάν είναι διπλός, καθώς εκτός από το γεγονός ότι οδήγησε την ομάδα στον τελικό, ο ίδιος πέρασε σε Final 4 για πρώτη φορά το εμπόδιο του πολυνίκη του θεσμού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού στο Final 4 της Euroleague το 2000 στη Θεσσαλονίκη και σε αυτό της Suproleague το 2001, αποκλείοντας στα ημιτελικά και τις δύο φορές την Εφές Πίλσεν.

Ο αντίπαλος της Αναντολού Εφές στον τελικό της Euroleague θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο ηττημένος θα αντιμετωπίσει στο «μικρό τελικό» τη Φενέρμπαχτσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα πρέπει να περιμένει για τον 10ο τίτλο του στην Euroleague, ενώ η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα του Κώστα Σλούκα σε ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (μέχρι σήμερα είχε 6/6 νίκες).

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Σέιν Λάρκιν με 30 πόντους (4/5δ., 5/9τρ., 7/8β.), 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Βασίλιε Μίτσιτς με 25. Από τη Φενέρ, που ηττήθηκε στη «μάχη» των ριμπάουντ (21 έναντι 41), αλλά και σε αυτή της ευστοχίας από τα 6.75 (μόλις 6/21 τρίποντα), ξεχώρισε ο Γιαν Βέσελι με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-45, 57-68, 73-92

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ