Αθλητισμός

Εύκολα ο Τσιτσιπάς στον Β΄γύρο του Ρολαν Γκαρός

Εύκολο πρωινό είχε στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο του αγώνα στο Ρολάν Γκαρός στο κορτ «Φιλίπ Σαρτιγί».

Ο Ελληνας τενίστας (Νο 6 στον κόσμο) νίκησε 6-2, 6-2, 7-6 (4) τον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μάρτερερ (Νο 110) στον Α΄γύρο του κορυφαίου τουρνουά και άνοιξε λογαριασμό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Τσιτσιπάς δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και με σταθερό τέμπο σε όλο τον αγώνα πήρε τη νίκη. Ο Μέρτερερ πίεσε μόνο στο 3ο σετ αλλά ο Τσιτσιπάς με δύο μπρέικ πόιντ (έναντι ενός του Γερμανού) επικράτησε 7-4 στο τάι μπρέικ του 3ου σετ

Στο 1ο σετ έκανε μπρέικ με το «καλημέρα» (στο 1ο γκέιμ) και εκμεταλευόμενος το σερβίς του είχε προβάδισμα. Το δεύτερο μπρέικ το έκανε στο 7ο γκέιμ ανοίγοντας το σκορ σε 5-2 και με 40-30 έκλεισε το 8ο γκέιμ για το 6-2.

Ανάλογη εικόνα και στο 2ο σετ αλλά αυτή τη φορά το πρώτο μπρέικ του Τσιτσιπά ήρθε στο 3ο γκέιμ για το 2-1 και πάλι στο 7ο γκέιμ για το 5-2. Με 40-0 έκλεισε το σετ 6-2.

Ο 24χρονος Γερμανός τα έδωσε όλα στο 3ο σετ με στόχο να κρατηθεί στο παιχνίδι. Ο αγώνας στο 3ο σετ ήταν αμφίρροπος με τους δύο τενίστες να διατηρούν το σερβίς τους μετά από 12 γκέιμ (6-6) και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς αρχικά έκανε μπρέικ πόιντ για το 1-0 αλλά απάντησε άμεσα ο Γερμανός για το 1-1. Στον 8ο πόντο ο Τσιτσιπάς με δεύτερο μπρέικ πόιντ προηγήθηκε 5-3 και πήρε το σετ με 7-4 και μαζί τη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς στον Β΄γύρο θα αντιμετωπίσει είτε τον Ινδό Πραϊνές Γκανεσβαράν (Νο 86), είτε τον Βολιβιανό Χιούγκο Ντελιέν (Νο 92) οι οποίοι θα παίξουν μεταξύ τους σε λίγη ώρα.

Την Δευτέρα αναμένεται να ριχτεί στη μάχη του κυρίως ταμπλό στο Ρολάν Γκαρός και η Μαρί Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια (Νο29) αύριο Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Άννα Τατισβίλι που είναι στα μέτρα της.

Υπενθυμίζεται πως η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αποκλείστηκε ένα βήμα πριν την είσοδο της στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός. Στον γ΄προκιματικό γύρο το Νο193 της παγκόσμιας κατάταξης ηττήθηκε από την Αμερικανίδα Μπάρμπαρα Λεπτσένκο (Νο 130) με 6-2, 6-2.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης