Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Η μάχη του Αμυρά για να μπει στην ευρωβουλή -Εκτός μένει ο Βαρουφάκης

Η εκτίμηση της Singular Logic το βράδυ της Κυριακής των Ευρωεκλογών 2019 πως το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα μπει στην Ευρωβουλή φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και σκορπάει χαμόγελα στον Γιώργο Αμυρά, ο οποίος αναμένεται να είναι ο 8ος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Οι έως τώρα εκτιμήσεις αναφέρουν πως το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μένει εκτός ευρωβουλής, με το ποσοστό του να πέφτει ελάχιστα κάτω του 3%. Την ίδια στιγμή η ΝΔ θα πάρει την όγδοη έδρα, η οποία θα πάει στον Γιώργο Αμυρά, ο οποίος ακολουθεί τον Γιώργο Κύρτσο σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο.

Προς το παρόν πάντως, με την ενσωμάτωση στο 83,83%, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,24% και επτά έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,76% έξι έδρες και το ΜέΡΑ25 3,02% και 1 έδρα.

Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,23% και εκλέγει 7 ευρωβουλευτές. Αν τα ποσοστά μείνουν ως έχουν, από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι:

Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος.

Μέχρι στιγμής, το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3,03% και εκλέγει στην Ευρωβουλή τη Σοφία Σακοράφα (17.542).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ