Εσωτερική Ασφάλεια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει πάνω από 100 ληστείες -Μπούκαραν με βαριοπούλες, ψαλίδια, λοστούς

Μέλη συμμορίας που φέρεται να είχε διαπράξει τουλάχιστον 100 ληστείες και κλοπές εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, που αποτελούν μέλη συμμορίας η οποία είχε ληστέψει περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας. Από τα θύματά τους, υπαλλήλους υγρών καυσίμων, υπαλλήλους διοδίων, πεζών και οδηγών, άρπαζαν χρήματα. Η λεία του ξεκινούσε από τα 4 ευρώ και έφτανε μέχρι τις 24.500 ευρώ. Μάλιστα, δεν είχαν διστάσει να κλέψουν και ποδηλάτη.

Σε οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, συνελήφθησαν ένας 26χρονος και ένας 31χρονος άνδρας. Στην υπόθεση ληστειών εμπλέκεται και ένας 22χρονος άνδρας, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τέσσερα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί.

Αδίστακτοι ληστές άρπαξαν τέσσερα ευρώ από πεζό
Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε στις αρχές του 2018, έχοντας ως στόχους οδηγούς οχημάτων, πρατήρια καυσίμων και καταστήματα. Από το στόχαστρό τους, ωστόσο, δεν ξέφυγαν πεζοί και ένας ποδηλάτης. Οι δράστες είχαν αρπάξει από πεζό τέσσερα ευρώ, απειλώντας τον, μάλιστα πως θα τον χτυπούσαν εάν δεν τους έδινε το τσαντάκι του, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου είχαν στραφεί σε ποδηλάτη και υπό την απειλή όπλου του πήραν το κινητό του τηλέφωνο, 80 ευρώ και τα προσωπικά του έγγραφα.

Οι ληστές, στα τέλη Απριλίου, είχαν μπουκάρει σε πρατήριο καυσίμων στη Μάνδρα και αφού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, άρπαξαν 24.500 ευρώ. Μάλιστα, πριν διαφύγουν, έβαλαν και βενζίνη στο αυτοκίνητό τους. Τρεις ημέρες μετά δέκα μέλη της σπείρας εισέβαλαν και πάλι σε πρατήριο καυσίμων, έχοντας στα χέρια βαριοπούλες, λοστούς και ψαλίδια για να ακινητοποιήσουν τους υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...