Αθλητισμός

Ελληνίδα μαθήτρια έκανε παγκόσμιο ρεκόρ Κ18 στον ακοντισμό!

Η Ελίνα Τζένγκο είναι ακόμη μαθήτρια, αλλά έγραψε ήδη το όνομά της δίπλα σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, χάρη στην εκπληκτική βολή που έκανε κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος στίβου, στα Γιάννενα.

Η 17χρονη Τζένγκο έστειλε το ακόντιο στα 65,90 μ., για να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ Κ18, το οποίο κατείχε η Κουβανή Μαρισλέις Ντούαρθ, με 65,45 μ., από τις 25 Μαΐου 2017. Παράλληλα βέβαια η Τζένγκο σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο ήταν 63,34 μ. και αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ, καθώς το είχε πετύχει τον περασμένο Οκτώβριο στο Μπουένος Αιρες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

«Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονιά κορασίδα, ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη», είπε η Τζένγκο, μετά την επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ, ενώ τόνισε ότι στόχος της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 δεν είναι απλά μια θέση στο βάθρο, αλλά το χρυσό μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελίνα Τζένγκο δεν είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18. Στο παρελθόν το είχαν πετύχει τόσο ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπόδια, όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής, στο επί κοντώ σε κλειστό στίβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ