Ελληνοτουρκικά

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος «σάρωσε» κάθετα το Αιγαίο πετώντας στα 31.000 πόδια - Επιθετικές κινήσεις παντού

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Νέα σοβαρότατη εναέρια πρόκληση είχαμε κατά της Ελλάδος από την Τουρκία, η οποία έχει αναβαθμίσει πλέον τις προκλήσεις της.

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing E-7T Peace Eagle (13-004) το οποίο απογειώθηκε από το πολεμικό αεροδρόμιο του Ικονίου, πέταξε πάνω από 31.000 πόδια, καταγράφοντας τα πάντα στο Αιγαίο σε μια πρωτόγνωρης φύσεως αποστολή επιτήρησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το ραντάρ τύπου MESA του τουρκικού αεροσκάφους Boeing E-7T Peace Eagle έχει εμβέλεια 850 μιλίων.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 AEW & C Peace Eagle, τα οποία από ότι όλα δείχνουν βγήκαν στο «κουρμπέτι», μαζί με τα CN-235 κατά της Ελλάδος.

https://twitter.com/NTriantis/status/1128951348953788417

Χθες , σύμφωνα με άρθρο μας αναφέραμε ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών μονάδων και κινήσεων στον Έβρο, με την μεταφορά 20 τροχοφόρων οχημάτων επιτήρησης εδάφους που κατασκεύασε η ASELSAN, τα οποία θα παραδοθούν σε μονάδες της στρατοχωροφυλακής στον Έβρο.

Η τουρκική εταιρεία Aselsan ολοκλήρωσε την κατασκευή των υποσυστημάτων τα οποία επιτρέπουν στο προσωπικό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να τα χρησιμοποιεί στον Έβρο, ελέγχοντας και καταγράφοντας τους πάντες και τα πάντα στην ελληνική πλευρά και όχι φυσικά για να ελέγχουν «μετανάστες», αφού οι ίδιοι τους στέλνουν στην ελληνική πλευρά.

Το σύστημα περιλαμβάνει ραντάρ επιτήρησης εδάφους ACAR (Land Surveillance Radar), ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα και αποστασιόμετρο Laser τύπου ŞAHİNGÖZÜ-OD, τοποθετημένο επί πτυσσόμενου πυλώνα, ένα σύστημα ακουστικού εντοπισμού, σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων SECANS και ασυρμάτους τύπου 9661 VHF / UHF.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από συνοριακές μονάδες στην Αδριανούπολη και στις περιοχή Σαράντα εκκλησιές, αποτελώντας έτσι τα «μάτια και τα αυτιά» του τουρκικού γενικού επιτελείου στην περιοχή.

https://twitter.com/NTriantis/status/1128939113506365440

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενώ ο Βρετανός ΥΠΕΞ και ο Αμερικανός πρέσβης αμφισβητούν την ελληνική και ελληνοκυπριακή κυριαρχία σε Αιγαίο και Κύπρο, μιλώντας ουσιαστικά για σχέδιο «καζάν-καζάν» με την Τουρκία, η οποία συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τις αμερικανικές απειλές για τους S-400.  

Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα θα ήταν το γεγονός, να υποκύψουν οι ΗΠΑ στις απαιτήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο, Κύπρο και Συρία, διότι αυτό ζητάνε οι νέο-οθωμανοί, οι οποίοι είναι έτοιμοι να «πουλήσουν» και τους Ρώσους,  για αυτό και η Μόσχα έδωσε εντολή στην Συρία μαζί με τις συριακές δυνάμεις να κτυπηθεί ανελέητα το Ιντλίμπ στο οποίο "φωλιάζουν" φιλότουρκοι αντάρτες.

Αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας απαιτεί ξεκάθαρα  ο Ερντογάν από την Ουάσιγκτον, η οποία κάνει όπως όλα δείχνουν τα πάντα για να μην χάσει την Άγκυρα από το «μαντρί» της Δύσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ