Μέση Ανατολή

Σε πλήρη εξέλιξη η τουρκική εισβολή στο Β.Ιράκ: Ολονύχτιες συγκρούσεις ΤΕΔ-PKK - Πραγματοποιήθηκε βολή βλήματος BORA

Oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Pençe» από 27 Μαΐου 2019 στην περιοχή Hakurk του βορείου Ιράκ με την συμμετοχή προσωπικού από Ταξιαρχίες Καταδρομών και συστημάτων ΠΒ, ΕΕ/Π και Α/Φ.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική επίθεση πραγματοποιείται με σκοπό την εξουδετέρωση των Κούρδων τρομοκρατών που κρύβονται στην περιοχή και την καταστροφή των καταφυγίων και των σπηλιών που χρησιμοποιούν. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η στρατιωτική επιχείρηση προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.

Τουρκικές μονάδες με πυροβόλα firtina χτύπησαν τη νύχτα κουρδικές θέσεις του ΡΚΚ, καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μια επιχείρηση στο Χακκούκ, στο βόρειο Ιράκ, στις 28 Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης PENÇE πραγματοποιήθηκε βολή τακτικού βαλλιστικού βλήματος BORA του Τουρκικού Στρατού.

Η στρατιωτική επίθεση, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των ανταρτών στην περιοχή. Ξεκίνησε με βομβαρδισμό πυροβολικού και συνεχίστηκε με αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιχειρήσεις.

Οι εναέριες επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας κατέστρεψαν τις θέσεις των όπλων, τα καταφύγια, τις σπηλιές και τις αποθήκες πυρομαχικών που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες του PKK, σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν Τούρκοι καταδρομείς να κινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τα σύνορα με τη Συρία, πιθανώς για μια νέα επιχείρηση κατά των Κούρδων σε συριακό έδαφος.

Δείτε βίντεο & φωτογραφίες:

https://twitter.com/tcsavunma/status/1133629129465704449

https://twitter.com/isozygio/status/1133448828504420352

https://twitter.com/aliyetgin2023/status/1133489645008904192

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...