Αρχείο

Διασυρμός ΣΥΡΙΖΑ, στο 9% η διαφορά με ΝΔ! - Η απόλυτη συντριβή για τον Τσίπρα - Σοκ στην Κουμουνδούρου

Ανανέωση 21:45

 Διαφορά σχεδόν 9% με απόκλιση 0,5% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκτίμηση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση από τη Singular Logic, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου θα μπει στην ευρωβουλή ενώ το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη οριακά δεν θα τα καταφέρει.

Την ίδια στιγμή, με φόντο τη μεγάλη διαφορά με την οποία φαίνεται να χάνει τις Ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στην Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 9 το βράδυ, για μια νέα (τη δεύτερη εντός λίγων ωρών) σύσκεψη.

Παρόντες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, o Θανάσης Καρτερός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν και η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Στην Κουμουνδούρου θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί και που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει με σχεδόν 9 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ.
Στην τελική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ κινείται στο 33,5%, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Θ.Καρτερό στην οικία του κ. Φλαμπουράρη, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο αφήγημα για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Τσίπρας μόλις δύο 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες, είχε αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, σε περίπτωση που το κόμμα του έχανε τις εκλογές.

Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την άφιξη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Κουμουνδούρου: Ο Στέλιος Παππάς, όταν έφτασε η Περιστέρα Μπαζιάνα τής είπε: «Χαμογέλα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ανανέωση: 20:00

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του Exit Poll για τις Ευρωεκλογές 2019 σε ποσοστό 100% και δείχνουν πως η ΝΔ προηγείται με 8.5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ποσοστά των κομμάτων στο 100%ω του Exit Poll

ΝΔ: 32,5-34,5%
ΣΎΡΙΖΑ: 24-26%
ΚΙΝΑΛ: 7,2-8,2%
ΚΚΕ: 5-6%
ΧΑ: 4-5%
Ελληνική Λύση: 4-5%
Μέρα 25: 2-3%
Ενωση Κεντρώων: 1-2%
Ποτάμι: 1-2%
ΑΝΕΛ: 0,5-1%

 

Αρχικό κείμενο: Προβάδισμα που θα κυμανθεί μεσοσταθμικά στις 7 μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το πρώτο δείγμα των exit polls που δημοσίευσε η δημόσια τηλεόραση και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

Το πρώτο exit poll:

ΝΔ 32-36
ΣΥΡΙΖΑ 25-29
ΚΙΝΑΛ 7-9
ΚΚΕ 5-7
ΧΑ 5-7
Ελληνική Λύση 2,5-4,5
ΜΕΡΑ 25 2,5-4,5
Ενωση κεντρώων 1-2
Ποτάμι 1-2
ΑΝΕΛ 1-2
Αλλο Κόμμα 6-9

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως θα κινηθεί άνω του 30% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περί του 25%.

Βασικό συμπέρασμα των exit polls είναι πως τα ανώτατα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ υπολείπονται των χαμηλότερων της ΝΔ που σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα πάντα με τα exit polls το Κίνημα Αλλαγής εδραιώνει την τρίτη θέση και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

“Αγρια” μάχη για να ξεπεράσουν το κατώφλι του 3% θα δώσουν η ΜΕΡΑ 25 του Γιανη Βαρουφάκη, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

 

Η εκτίμηση της Καπα Research για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στο 80% όσων μετείχαν έχει ως εξής:

NΔ: 30,5%-33,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%-28,5%

ΚΙΝΑΛ: 6-8%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6-8%

ΚΚΕ: 5-7%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 2,5%-3,5%

ΜΕΡΑ25: 2,5%-3,5%

ΠΟΤΑΜΙ: 1,5%-2,5%

ΑΝΕΛ: 1,5%-2,5%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ:1,5%-2,5%

OΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1-2%

ΛΑΕ: 1-2%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 1-2%

ΑΛΛΟ: 6-10%

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...