Αυτοδιοίκηση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανατροπή στον Δήμο Θεσσαλονίκης: Πρώτος ο Ταχιάος, δεύτερος ο Ζέρβας, τρίτη η Νοτοπούλου

Στο Δήμο Αθήνας η πρωτιά φαίνεται να έχει «κλειδώσει» και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της πόλης.

Ο Κ. Μπακογιάννης προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί τόσο για τον πρώτο όσο και για το δεύτερο γύρο ανεξάρτητα από το ποιον θα έχει απέναντι του.

Στη δεύτερη θέση φαίνεται να προηγείται με ένα ποσοστό της τάξης του 18% ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη χρυσή Αυγή και να ακολουθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος από το ΣΥΡΙΖΑ με πσοοστό κοντά στο 16,5% .
Ο Παύλος Γερουλάνος από το ΚΙΝΑλ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 14-15% ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι στο δεύτερο γύρο για το Δήμο της Αθήνας να βρεθεί ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί στο οτι ο Μπακογιάννης θα κερδίσει το δευτερο γύρο με ποσοστό 70% και ο Κασιδιάρης να λάβει πσοστό 30%.

Ο μεν Μπακογιάννης θα καταφέρει να κερδίσει το Δήμο της Αθήνας με το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία ενώ η χρυσή Αυγή θα έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη καθώς θα έχει περάσει στο δεύτερο γλυρο και θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο.

Σε δηλώσεις του ο κ.Μπακογιάννης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι «κάνουμε μια νέα αρχή για μια πόλη που μας χωρά όλους» ενώ ο Π. Γερουλάνος υποστήριξε ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για δήμαρχο και όχι για κόμματα.

Από την πλευρά του ο Ν. Ηλιόπουλος εξέφρασε την ελπίδα η κάλπη να βγάλει μια πιο δημοκρατική και πιο ανοιχτή Αθήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ