Πολιτική

Εκλογές 2019: Τι εκπτώσεις έχουν οι ψηφοφόροι σε τρένα και ΚΤΕΛ

Για την διευκόλυνση του επιβατικού κοινού να μεταβούν και να ψηφίσουν υπάρχει έκπτωση σε τρένα και ΚΤΕΛ, με την επίδειξη ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκοπεύοντας να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδέψει σιδηροδρομικά για να ψηφίσει στις εκλογές της 26ης Μαΐου, χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

Συγκεκριμένα η έκπτωση αφορά στα εισιτήρια για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ' επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, και χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη, έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους, για τη μετακίνησή τους από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού.

Η έκπτωση 30%, μάλιστα, θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσηςεισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet, και θα ισχύσει και στην περίπτωση επαναληπτικών δημοτικών εκλογών για ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα παρέχεται για τις μετακινήσεις στην προαστιακή γραμμή της Αθήνας και της διαδρομής Πάτρα-Ρίο. Όσον αφορά επιβάτες οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (πχ φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κλπ),εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση.

Από την άλλη πλευρά το Προεδρείο του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε ομόφωνα όπως όλα τα υπεραστικά ΚΤΕΛ να χορηγήσουν στους ψηφοφόρους έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιμών των ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ εισιτηρίων, μόνο για τις διανομαρχιακές μετακινήσεις, κατά τα χρονικά διαστήματα :

α) από 24 έως και 28 Μαΐου 2019 για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και
β) από 31 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου 2019 για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η έκπτωση αφορά, επιπλέον, τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους εφόρους τους. Σημειώνεται ότι η έκπτωση είναι επί των κανονικών εισιτηρίων. Δεν δίνεται δηλαδή κάποιο επιπλέον κίνητρο π.χ. στους φοιτητές ή στους πολύτεκνους κλπ, που ιδίως μετακινούνται με ΚΤΕΛ και αντιμετωπίζουν συνήθως σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, να πάνε να ψηφίσουν, καθώς αυτοί δεν εκδίδουν κανονικό αλλά μειωμένο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...