Πολιτική

Δημοσκόπηση-«χαστούκι» για Τσίπρα: 8,59% πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ σε έρευνα του Politico - Διαφορά 11% «βλέπει» γνωστός δημοσιογράφος!

Σημαντικό προβάδισμα 8,59% φαίνεται ότι καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Politico.eu, αξιοποιώντας τα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,59 ποσοστιαίες μονάδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει ποσοστό 35,08% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 26,49%.

Με βάση την ίδια πρόβλεψη, τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές θα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,8% και τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 6,3%.

Πέμπτο κόμμα θα είναι, σύμφωνα με την προβολή του Politico, το ΚΚΕ με 5,8%.

Με βάση την πρόβλεψη του Politico, η Νέα Δημοκρατία θα καταλάβει εννιά έδρες στην Ευρωβουλή, έναντι επτά του ΣΥΡΙΖΑ και δύο του ΚΙΝΑΛ και της Χρυσής Αυγής. Το ΚΚΕ φαίνεται να καταλαμβάνει μία έδρα.

Δείτε την κάρτα:

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ - ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ 11 ΜΟΝΑΔΩΝ!

Δείτε τι είπε ο Βερύκιος το πρωί στην εκπομπή του:

"H διαφορά των κομμάτων έχει παγιωθεί πάνω από πέντε, έξι, επτά.

Την τελευταία στιγμή τα κόμματα δίνουν τη μάχη στοχευμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά ώστε την Κυριακή το βράδυ που θα είναι η αφετηρία για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου να μπορεί να μπει με άλλες προοπτικές στη μάχη.

Χθες ο Τσίπρας στη συνέντευξη του με τη Μάρα πέταξε ένα 50ρικο.

Η Μάρα του έκανε μια χαλαρή ερώτηση για τα παιδιά του γιατί ήξερε ότι το επικοινωνιακό του επιτελείο δεν τον αφήνει να έρθει στο Happy Day γιατί Happy Day σημαίνει happy διάθεση.

Στόχος του Τσίπρα είναι να ρίξει τη διαφορά από τις 11 μονάδες στο 6 και 7. Ξέρει ότι κάτω από πέντε δεν πέφτει.

Άρα η διαφορά παίζει να βρίσκεται και στις 11%. Ο λόγος που αναφέρουμε τον Βερύκιο είναι απλός. Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο που βρίσκεται κοντά στον Πρωθυπουργό.

Ίσως γι'αυτό τον λόγο ο Τσίπρας στο παρά 5 της κάλπης, αλλάζει στρατηγική και στέλνει μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι σε περίπτωση ήττας τους ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και οι πρόωρες εκλογές. Ετσι ερμηνεύεται φυσικά η αναφορά του ότι εφόσον αποδοκιμαστεί η πολιτική του «μπαίνουμε σε μία περιπέτεια», όπως είπε στην ΕΡΤ.

Και πιθανότατα οι πρόωρες εκλογές, εφόσον η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι μεγάλη στις ευρωεκλογές, θα προκηρυχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά δηλαδή τις κάλπες των ευρωεκλογών, μέσα στον Ιούνιο. Η Κυριακή 30 Ιουνίου ήταν εξάλλου ένα σενάριο για πρόωρες εκλογές που κυκλοφορούσε από καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού έκανε ακόμα πιο σαφείς ο στενός του συνεργάτης υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης που μιλώντας στο κανάλι ITV των Ιωαννίνων, δεν απέκλεισε και αυτός με την σειρά του, για πρώτη φορά, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Βερναρδάκης είχε τον εξής διάλογο με τον δημοσιογράφο:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο. Δηλαδή, να υπάρξουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο;

Βερναρδάκης: Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική.

Σενάριο για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του στενού του συνεργάτη έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών ότι σε περίπτωση που η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι μεγάλη, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, και ξεπεράσουν το όριο του 3,5-4% που ιστορικά είναι η συνήθης διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά «σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ