Κοινωνία

Δημήτρης Γραικός: Το χρονικό της εξαφάνισης που κατέληξε σε δολοφονία

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού

Εδώ και τρία χρόνια η οικογένεια του επιχειρηματία αναζητούσε τον άνθρωπό της...

Ο 59χρονος επιχειρηματίας, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4,  το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας. Έφυγε από τα σφαγεία και από τότε δεν τον ξαναείδε κανείς ζωντανό.

Οι άνθρωποί του άρχισαν αμέσως τις αναζητήσεις και μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η υπόθεση απασχόλησε την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Στα σχεδόν τρία χρόνια της εξαφάνισης, ήρθαν στο φως μαρτυρίες και στοιχεία, ότι πριν χαθούν τα ίχνη του επιχειρηματία, είχε μια μεγάλη συναλλαγή.Κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η σύζυγός του.

Έχει πει ότι έφυγε από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν.

«Πιστεύουμε ότι έγινε κάτι στη διαδρομή το οποίο ήταν οργανωμένο διότι για να εξαφανίσεις τον έμπορο και το αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, μια προμελέτη και να δράσουν ταχύτατα.Θεωρούμε ότι δεν περάσανε διόδια. Άρα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε μια ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο υπάρχει και θα «μιλήσει». Το κίνητρο είναι και οικονομικό» έχει αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Διαλυνάς.

Και όντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός μέσα στην κτηνοτροφική μονάδα του ανθρώπου, με τον οποίο είχε την τελευταία του οικονομική συναλλαγή…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ