Αθλητισμός

Δηλώσεις Πιτίνο για ΟΣΦΠ: "Αυτό που έγινε φέτος είναι αναρχία - Με αυτές τις κινήσεις σκοτώνουν το μπάσκετ"

Ο Ρικ Πιτίνο, προπονητής του Παναθηναϊκού, έκανε δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου στα ημιτελικά της Basket League, στις οποίε μίλησε για όλα όσα έχει ζήσει στην Ελλάδα και για την "αναρχία" που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ.

 

Οι δηλώσεις του Πιτίνο:

Για το αν είναι πιο εύκολα τα παιχνίδια με το Περιστέρι: «Eίμαι από μια εντελώς διαφορετική σχολή. Εσείς που παρακολουθείτε μπάσκετ θα λέγατε πως πριν από 2 εβδομάδες το Μιλγουόκι θα έπαιζε με το Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς. Οι ομάδες αυτές είναι εξαιρετικές και μπορούν να κερδίσουν κάθε σειρά και κάθε παιχνίδι. Όποιος νομίζει ότι έχει εύκολο δρόμο να ακολουθήσει κάνει λάθος. Οι παίκτες πήγαν στη Μύκονο και εγώ έκατσα σπίτι μου γιατί είχαμε έναν εύκολο πρώτο γύρο».

Για προπονητές, παίκτες και αντιπάλους στην Ελλάδα: «Προπονώ 42 χρόνια και αυτοί οι προπονητές είναι εξίσου καλοί με τους προπονητές των ΗΠΑ. Κατά την άποψή μου υπάρχουν εξαιρετικά πράγματα. Είμαι τολμηρός προπονητής. Έλεγα στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να χαϊδεύεις τις ντίβες στις ΗΠΑ. Ο Καλάθης είναι εξαιρετικός παίκτης. Κάποιες φορές ο Αντετοκούνμπο έχει κάνει τόσα πολλά για το ελληνικό μπάσκετ και την δημοφιλία του. Στην Ελλάδα τον λατρεύουν και είναι εξαιρετικός. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ομάδες που δεν εμφανίζονται στο γήπεδο, αυτό το σκοτώνει το άθλημα. Όλοι λένε για την μεγάλη αντιπαλότητα των αιωνίων. Μεγάλη αντιπαλότητα είναι όταν εμφανίζεται ο αντίπαλος και τους… σκοτώνουμε. Θέλουμε να έχουμε μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες και τους προπονητές.

Για όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό: «Αυτό που έγινε φέτος είναι αναρχία. Φέτος δεν μπορούμε να έχουμε μπάσκετ με γκρίνια. Ο Νικ ξέρει τι λέω, δεν μπορείς να εμφανιστείς σε αγώνα Euroleague με 20 χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού και 10 χιλιάδες καπνιστές. Δεν μπορεί να μπει ο αθλητής μέσα και να πνίγεται από τον καπνό.

Το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας μου ήταν εξαιρετικό. Υπάρχει και ένα 10% για το οποίο ντρέπομαι. Οι προπονητές εδώ είναι εξαιρετικοί. Εκείνο που εύχομαι είναι να σταματήσουν οι βλακείες αυτές και να σεβόμαστε τους πάντες. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτή την ομάδα, αλλά θέλουμε να το κάνουμε μέσα στο παρκέ. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα».

«Αιχμές» ΕΣΑΚΕ για Ολυμπιακό

Οι κανονισμοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν στη μέση της σεζόν, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά της Basket League, αφήνοντας «αιχμές» για τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΑΚΕ:

«Η Basket League της φετινής σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία με τα παιχνίδια που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή και τις θέσεις κατάταξης. Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες που έφτασαν ως εδώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Όλοι θα θέλαμε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά το πρωτάθλημα, να ολοκληρώνονται κανονικά οι αγώνες και να μην αποχωρήσει ομάδα. Ως ΔΣ εξαντλήσαμε τα περιθώρια και συμφωνήσαμε για τομές και αλλαγές. Οι κανονισμοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν τώρα. Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του μπροστά στις ομάδες και μπροστά σε όλους στη χώρα. Η βιτρίνα της χώρας είναι το πρωτάθλημα. Φίλες και φίλοι, χρέος του ΕΣΑΚΕ και όλων όσων υπηρετούν το άθλημα είναι η σεζόν να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικό και δυνατό.

Οι βάσεις μπήκαν στις πολύωρες συσκέψεις όπου άνοιξαν τα θέματα. Συμφωνήσαμε στην κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών, σε αλλαγές στη διαιτησία, στην αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για παραπτώματα των εμπλεκομένων στο πρωτάθλημα. Στον άμεσο υποβιβασμό σε περίπτωση που ομάδα δεν θα αγωνιστεί. Μέσα από 3 συναντήσεις ιδιοκτητών και προέδρων θα διαμορφωθούν, μετά το πέρας του πρωταθλήματος, οι αλλαγές στο πρωτάθλημα. Στόχος το νέο πρωτάθλημα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, να αναβαθμιστεί η ποιότητα και να γεμίσουν οι εξέδρες. Να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα που θα αξίζει στην προσπάθεια των παικτών των χορηγών και όσων αγαπούν το μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει βαθιές ρίζες με ανθρώπους που το αγαπούν. Εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα τα καταφέρουμε και πιο γρήγορα απ ότι φανταζόμαστε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...