Κοινωνία

Δεν πήραν το μάθημά τους από το Μάτι: Αδιαφόρησαν για πρόγραμμα κατά των πυρκαγιών λίγους μήνες μετά την τραγωδία

Ακόμα και τώρα, μετά τους νεκρούς στο Μάτι, οι φορείς φαίνεται να μην ενδιαφέρονται για την προστασία από τις πυρκαγιές.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι 312 φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης γύρισαν την πλάτη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών το οποίο διοργανώθηκε μετά από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Πυροσβεστική το ΙΣΝ διέθεσε 2,5 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση σε ζητήματααντιμετώπισης πυρκαγιών, πυρασφάλειας, προληπτικής και οργανωμένης απομάκρυνσης κατοίκων και δασοπροστασίας.

Απεστάλησαν προσκλήσεις σε 395 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο μόλις 83 από αυτούς ανταποκρίθηκαν, δηλαδή ένας στους πέντε!

Όλα αυτά μόλις λίγους μήνες μετά την τραγωδία που σημάδεψε ανεξίτηλα την σύγχρονη ιστορία της χώρας, με τον θάνατο 101 ανθρώπων μέσα σε λίγες ώρες στο Μάτι εξαιτίας της ανικανότητας, της αβελτηρίας και της αδιαφορίας του κρατικού μηχανισμού.

Παρά την μνημειώδη αδιαφορία των Ο.Τ.Α. το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει έστω και την ύστατη ώρα ανταπόκριση…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...