Απόψεις

Γ. Τράγκας: Η Μέρκελ θα ζητήσει ξανά από τον Τσίπρα το κόψιμο των συντάξεων που ανεστάλη εξαιτίας του ξεπουλήματος της Μακεδονίας

«Ο Ερντογάν ανεβάζει τις κορώνες του πατριωτισμού, ενώ εδώ μαχαιρωνόμαστε. Δεν υπάρχει πατριωτισμός αλλά μερκελισμός»

Το παρασκήνιο πίσω από την αναστολή της περικοπής των συντάξεων ξεδίπλωσε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 FM, αποκαλύπτοντας ότι ο Τσίπρας έδωσε την Μακεδονία ως αντάλλαγμα, με τη Μέρκελ ωστόσο να είναι έτοιμη να επανέλθει και να ζητήσει τη μείωσή τους καθώς πρόκειται για αναστολή του μέτρου.

Επίσης, αναφέρθηκε στα γκάλοπ και στις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι πυκνώνουν οι εκτιμήσεις ότι πάμε για εκλογές μέσα στον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα είπε:

«Αυτή την Κυριακή ότι σπείρεις θα θερίσεις.  Σε μια περιοχή που έχει καταδρομικές επιθέσεις εναντίον του κοινοβουλίου, εναντίον των πρεσβειών και εναντίον των τραπεζών, σε μια ταραγμένη περιοχή που ο ένας μισή τον άλλον, ο ένας φθονεί τον άλλον,  οι Τούρκοι σεργιανίζουν στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν ανεβάζει τις κορώνες του πατριωτισμού, ενώ εδώ μαχαιρωνόμαστε.  Δεν υπάρχει πατριωτισμός αλλά μερκελισμός. Έχουμε μία ανόητη θέση ότι η Ευρώπη τα λύνει όλα. Υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι οι Βρυξέλλες λύνουν προβλήματα ενώ ομολογούν εγκλήματα εις βάρος της φυλής μας.

Μια ταπεινωμένη φυλή ψηφίζει αυτή την Κυριακή. Σίγουρα το είδωλό σου φαίνεται στον καθρέπτη μπροστά σου, μόνο που αυτός ο καθρέπτης είναι κοίλος και παραμορφωτικός εδώ και δεκαετίες. Ότι σπείρεις θα θερίσεις. Είναι ντροπή σε μια περιοχή να ακούγονται συνθήματα υπέρ των δολοφόνων της 17 Νοέμβρη.  Η ένοπλη κριτική και η βία παράγουν ολοκληρωτικά καθεστώτα και δικτατορίες. Μιλάνε για επενδύσεις οι λιποβαρείς πολιτικοί, ενώ μαθαίνω ότι οι πλούσιες οικογένειάς των Αθηνών μεταναστεύουν οριστικά στο Λονδίνο.

Τα γκάλοπ και οι μετρήσεις ανεβοκατεβαίνουν όπως ένα ασανσέρ. Οι ύπουλοι διαγωνίζονται ποιος θα πει την μεγαλύτερη ανοησία στους Γερμανούς. Πρέπει να ντρέπονται. Οι μετρήσεις ανεβοκατεβαίνουν από τρεις μονάδες έως οκτώ και βάλε. Θεωρείται βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα είναι δεύτερο κόμμα. Πυκνώνουν οι εκτιμήσεις ότι πάμε για εκλογές μέσα στον Ιούνιο.»

Παράλληλα ο έγκριτος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο χθες ο Τσίπρας είπε στους συνταξιούχους ότι αν δεν με βγάλετε, αν δεν μου δώσετε δύναμη, η Μέρκελ θα προχωρήσει στην υλοποίηση του μνημονίου και το Βερολίνο θα επιβάλει πάλι μείωση των συντάξεων που θα έπρεπε να είχε γίνει από 1-1-19.

«Αυτή η καταστροφική προσωπικότητα είπε χθες με εκβιαστικότατο τρόπο ότι η ακεραιότητα των συντάξεων είναι πάνω στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν οι συνταξιούχοι. Πέραν του εκβιασμού και του μαφιόζικου διλήμματος, πέραν του γεγονότος ότι είναι πολίτικος απατεώνας υπάρχει μια αλήθεια σε όσα λέει, η οποία είναι οδυνηρή και επώδυνη.

Οι συντάξεις δεν μειώθηκαν από 1-1-19 γιατί το παλικάρι του Μαξίμου λόγω εκλογών και δίνοντας τη Μακεδονία, δίνοντας ταυτότητα και επίσημη γλώσσα μακεδονική και βάζοντας ένα εφαλτήριο αλυτρωτικών διεκδικήσεων στα σύνορά μας, πήρε ως αντάλλαγμα την αναστολή της μείωσης όλων των συντάξεων.Έδωσαν χρόνο στον απριλιανό κλώνο, έχοντας καβάτζα και τον γερμανόφωνο Μητσοτάκη, την αναστολή της περικοπής των συντάξεων όπως προέβλεπε το μνημόνιο. Είπε ότι αν δεν με βγάλετε, αν δεν μου δώσετε δύναμη, η Μέρκελ θα προχωρήσει στην υλοποίηση του μνημονίου και το Βερολίνο θα επιβάλει πάλι μείωση των συντάξεων που θα έπρεπε να είχε γίνει 1-1-19. Στην αποικία, στην κατεχομένη γη είπε μια επώδυνη αλήθεια εκβιάζοντας τους συνταξιούχος και το γερασμένο τμήμα της κοινωνίας που ζει με ελάχιστα χρήματα.

Ο Τσίπρας είπε με εκβιαστικό τρόπο την αλήθεια. Αν φύγω εγώ η κ. Μέρκελ μπορεί να εφαρμόσει πάλι το μνημόνιο που έλεγε ότι από 1-1-19 πρέπει να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις. Θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα κοπούν οι συντάξεις βάση του μνημονίου. Ο Τσίπρας λέει στον Μητσοτάκη και στο συνταξιούχο ότι στο ψηφοδέλτιο που ρίχνεις την Κυριακή αποφασίζεις αν θα κοπεί η σύνταξή σου μέσα στο 2019 ή στο 2020. Ήταν το μεγάλο δώρο της καγκελαρίας προς τον Τσίπρα επειδή έδωσε την ΜακεδονίαΑυτό που έγινε 1-1-19 ήταν αναστολήΦέτος θα κοπούν οι συντάξεις πάλι ή του χρόνου; Με βάση τη μνημονιακή πορεία, πότε τελειώνει η αναστολή που έδωσε η θεία Μέρκελ προκειμένου να πάρει τις Πρέσπες; Ο Τσίπρας κατάφερε να πάρει αναστολή δίνοντας ως αντάλλαγμα τις Πρέσπες. Ας μην έχουμε αυταπάτες, οι Γερμανοί θα επανέλθουν και θα ζητήσουν μείωση των συντάξεων. Όπως συνέβη και στο παρελθόν καλούμαστε ανάμεσα σε τυφλούς να διαλέξουμε τον μονόφθαλμο ή το λιγότερο κακό.»

Τέλος, μίλησε για την παραδοχή των Γερμανών ότι ταπείνωσαν και «σκότωσαν» την Ελλάδα με τα μνημονιακά μέτρα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ήδη οι πιστωτές ομολογούν ότι δολοφονήσαν την φυλή μας σε πλήρη συνεργασία με τους πολιτικούς μας προκειμένου να σώσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι Γερμανοί ομολογούν ότι ταπείνωσαν τους Έλληνες. Αναφέρουν ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι υπαγόρευαν σε Έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ,  με την Bild  να ρίχνει δηλητήριο παράλληλα. Αυτή η πορεία οδηγεί σε κερκόπορτες και απώλειες εδαφικής κυριαρχίας. Αρκετοί πολιτικοί τώρα εν όψει κάλπης σπεύδουν να θυμηθούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή. Αρκετοί θυμούνται το μνημόνιο και τα αντιμνημονιακά συνθήματα πριν πάνε στην Βουλή και ψηφίσουν «ναι» σε όλα.

Οι πολίτικες οικογένειες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν οικονομήσει πολλά λεφτά, δημιούργησαν αυτή τη δουλεία που έχουμε και πούλησαν στα ίσια τους Έλληνες και τη χωρά σε αυτή του Βερολίνου. Μια χώρα στους κόλπους του ΝΑΤΟ, σε μια περίοδο ταραγμένη για την διεθνή κοινότητα, με διεκδικούμενα τα εδάφη της όταν πολλαπλασιάζονται οι επιδρομές με το σύνθημα, «Κουφοντίνα ζεις εσύ μας οδηγείς», δεν έχει κανένα μέλλον.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...