Εσωτερική Ασφάλεια

Γυαλιά-καρφιά έκαναν μπαχαλάκηδες τη Βουκουρεστίου στο όνομα του Κουφοντίνα-70.000 ευρώ οι ζημιές

Το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν κουκουλοφόροι στην οδό Βουκουρεστίου, ανέρχεται στις 70.000 ευρώ. Οι κουκουλοφόροι διέλυαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ,  επισημαίνουν ότι «καταδικάζουν απερίφραστα για μία ακόμη φορά τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν εχθές στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών υλικών ζημιών σε 26 επιχειρήσεις».

Κλιμάκια του ΕΒΕΑ μετέβησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή και κατέγραψαν τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές και προέκυψε ότι επλήγησαν συνολικά 26 επιχειρήσεις, από τις οποίες 24 επιχειρήσεις ανήκουν στους κλάδους των ενδυμάτων, υποδημάτων, γραβατών, παιχνιδιών, ειδών δώρου, δερματίνων ειδών-τσαντών, κοσμημάτων, ειδών οικιακής χρήσης, γκαλερί και 2 είναι τράπεζες, όπου κατά δήλωσή τους έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως θραύση τζαμαριών, βιτρινών και πορτών.

Το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών από την καταγραφή των κλιμακίων του ΕΒΕΑ υπολογίζεται σε περίπου 60.000 – 70.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, έχοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, με την οποία προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιφερειακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!».

Στην Βουκουρεστίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων

Την οδό Βουκουρεστίου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη χθεσινοβραδινή επιδρομή κουκουλοφόρων όπου βανδάλισαν τα καταστήματα της περιοχής σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα καταστήματα που υπέστησαν μεγάλες φθορές από την επίθεση των κουκουλοφόρων, συνομίλησε με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πώς δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων και πως την επόμενη μέρα τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν. Σημείωσε πως αν οι πολίτες εμπιστευθούν τη ΝΔ θα επανέλθουν η ασφάλεια και η τάξη.

Τέλος, επισήμανε πως πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Την επόμενη ημέρα αυτό θα σταματήσει. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Αυτή η εικόνα θα σταματήσει. Δεν γίνεται οι καταστηματάρχες να είναι στο έλεος των τραμπούκων. Αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί αυτό θα σταματήσει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρο Καφούνη συνομίλησε με καταστηματάρχες, οι οποίοι του εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και πως είναι πλέον στο έλεος των κουκουλοφόρων. «Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο».

Μετά τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε μέχρι την οδό Βαλαωρίτου, όπου συνομίλησε με πολίτες, έναν εκ των οποίων του είπε χαρακτηριστικά «τέρμα η ανομία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...