Περιβάλλον

Γέμισε με γύπες το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο (εικόνες)

Στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου σε μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης.

Πρόκειται για τον Μαυρόγυπα, το Όρνιο και τον Ασπροπάρης.

Με βλέμματα διαπεραστικά και ματιές που «σαρώνουν» τον ορίζοντα για να εντοπίσουν τη λεία τους οι γύπες στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς στο νομό Εβρου προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα.

Ο λόγος για το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, Λευκίμης, Σουφλίου, όπου ζουν ο Μαυρόγυπας, το Όρνιο και ο Ασπροπάρης και τους οποίους «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου «Eurokinissi».

Το Όρνιο (Gyps fulvus)

Το Όρνιο είναι ο πιο κοινός πιο κοινός γύπας στην Ελλάδα, αν και πλέον είναι αρκετά σπάνιος και προστατεύεται όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Ο Ασπροπάρης (Neophron percnopterus)

Ο Ασπροπάρης είναι ένα μεταναστευτικό είδος, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα την άνοιξη για να φωλιάσει, ενώ διαχειμάζει στην Αφρική. Ωστόσο, πλέον επιβιώνουν ελάχιστα ζευγάρια στην Ελλάδα, καθώς απειλείται άμεσα με εξαφάνιση.

Ο Μαυρόγυπας (Aegypius monachus)

Ο Μαυρόγυπας διατηρεί τους τελευταίους αναπαραγόμενους πληθυσμούς του στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στο δάσος της Δαδιάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές