Κόσμος

Βόρεια Κορέα: «Εγκαινίασε» βαλλιστικό πύραυλο ίδιο με τον ρωσικό Iskander (εικόνες)


Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε την πρώτη δοκιμή-εκτόξευση ενός εγχώριας κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου, που μοιάζει με τους ρωσικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας Iskander-E, γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονους προβληματισμούς, για την τεχνολογική πρόοδο της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δόθηκε από το κρατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Κορέας (KCNA), ο Πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν παρακολούθησε το Σάββατο από κοντά την εν λόγω δοκιμαστική εκτόξευση.

Όπως αναφέρθηκε, η δοκιμή περιελάμβανε πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλης εμβέλειας αλλά και τακτικών κατευθυνόμενων όπλων, ενώ πυροδοτήθηκαν και αρκετοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας από την ανατολική ακτή της χώρας, κάτι που επιβεβαίωσαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πύραυλοι διέσχισαν αποστάσεις που κυμαίνονται από 70 έως 200 χιλιόμετρα.
https://twitter.com/JosephHDempsey/status/1124991803512565760?ref_src=twsrc%5Etfw
Αργότερα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δοκιμές, όπου απεικονίζονταν ο νέος βαλλιστικός πύραυλος μικρής εμβέλειας.

Τι ανέφεραν στρατιωτικοί αναλυτές και ειδικοί
Ο στρατιωτικός αναλυτής και ειδικός Joseph Dempsey ανέφερε μέσω Twitter πως ο νέος βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας, παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τον ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο Iskander.
https://twitter.com/JosephHDempsey/status/1124811538093813763?ref_src=twsrc%5Etfw
Επιπρόσθετα, ο Simon Petersen, διευθυντής του τμήματος «Ολοκληρωμένης εναέριας και Πυραυλικής Άμυνας» της εταιρείας – «κολοσσού»  Terma A / S  έ σχολίασε την δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου αναφέροντας πως «θεωρητικά, αυτός ο πύραυλος θα μπορούσε να είναι ένας Iskander-E που η Βόρεια Κορέα έχει αποκτήσει μέσω του τρίτου μέρους από τη Ρωσία».

Τέλος, ο Kim Dong-yub, αναλυτής από το Ινστιτούτο Μελετών Άπω Ανατολής της Σεούλ, παρατήρησε ότι ο εν λόγω βαλλιστικός πύραυλος έχει κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τον 9K720 Iskander της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας και αυτός με την σειρά του, τους ισχυρισμούς των προαναφερθέντων αναλυτών.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος βαλλιστικός πύραυλος στερεών καυσίμων είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στην στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ τον περασμένο Φεβρουάριο και ενδέχεται να είναι ικανός να πλήξει το σύνολο της εδαφικής επικράτειας της Νότιας Κορέας, κάτι που είχε είχε δηλώσει και ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...