Αρχείο

Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει: «Οι Σερβικές ΕΔ σε 2 ώρες ισοπεδώνουν το Κόσοβο» - Δήλωση-σοκ από Ράμα για την «Μ. Αλβανία»

Νέες απειλές και δηλώσεις Σέρβων και Αλβανών έχουμε τις τελευταίες ώρες όπου αυξάνουν την ένταση στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τον χορό των προκλήσεων άνοιξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και την συνέχεια την έδωσε ο σερβικός τύπος αποκαλύπτοντας εκθέσεις δυτικών πρεσβειών που μιλούν για την δυνατότητα  προέλασης των σερβικών ενόπλων δυνάμεων στο Κόσοβο εντός δύο ωρών.     

«Αλβανοί ζουν στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο και πρόκειται για  αδέλφια που ζουν σήμερα σε δύο διαφορετικές χώρες και θα πρέπει να ενωθούν. Για αυτό δεν θέλω σύνορα ανάμεσα σε  Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Σερβία. Πρέπει να εργαστούμε για να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε συνέντευξή του σε σερβικό κανάλι, χωρίς ίχνος ντροπής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να δεχθεί ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος.

«Η ανάγκη για συμφιλίωση είναι αναπόφευκτη και πολύ περισσότερο στην Σερβία,  η ηγεσία της οποίας εξακολουθεί να πιστεύει σε ένα όνειρο που δεν πρόκειται να συμβεί (επιστροφή του Κοσόβου) ή  δεν μπορεί να αποτρέψει, κάτι που είναι  επώδυνο για όλους», δήλωσε ο Ράμα.

Είπε επίσης ότι πιστεύει ότι  Σέρβοι και  Αλβανοί θα μπορούσαν να κάνουν για τα Βαλκάνια, αυτό που έκανε Γαλλία και  Γερμανία για την Ευρώπη.

Σε ένα μέρος της συνέντευξης, ο ίδιος μίλησε για τον δικέφαλο αετό ως σύμβολο που κάνουν οι Αλβανοί με τα χέρια, λέγοντας ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα σε άλλους, αλλά είναι ένα σύμβολο της αναγνώρισης μεταξύ Αλβανών.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες δυτικών πρεσβειών φέρουν τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις να έχουν την δυνατότητα να προελάσουν και να καταλάβουν το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου μέσα σε 2 μόνο ώρες.

Η πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Νις  ην ημέρα της  «υπεράσπισης της ελευθερίας», δείχνει την αληθινή  δύναμη των ενόπλων δυνάμεών της Σερβίας και έχει προκαλέσει την μεγάλη προσοχή των υπηρεσιών ασφαλείας της Δύσης και τον πανικό ανάμεσα στους πολιτικούς ηγέτες στην Πρίστινα, γράφει μεγάλη σερβική εφημερίδα.

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και ο Πρωθυπουργός  Ραμούς Χαραντινάι, έλαβαν από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες ειδική αναφορά το Σαββατοκύριακο, μαζί με την βοήθεια  δύο δυτικών πρεσβειών, η οποία τους προκάλεσε μεγάλη  αναστάτωση.

Η ειδική έκθεση αναφέρει εν ολίγοις , ότι ο στρατός της Σερβίας είναι σήμερα πολύ καλύτερα εξοπλισμένος και άριστα προετοιμασμένος από ό, τι ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1999.

Σε περίπτωση τυχόν επίθεσης εναντίον των Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, οι σερβικές  ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση μέσα σε δύο ώρες, να εισβάλουν με πλήρη πολεμική σύνθεση από τα βόρεια του ποταμού Ιμπάρ, στους τέσσερις σερβικούς δήμους ( Λεποσάβιτς, Zubin Potok,  Βόρεια Μιτρόβιτσα και Zvecan, διαλύοντας την όποια αλβανική αντίσταση.

Σε εμπιστευτικά διπλωματικά τηλεγραφήματα από δυτικές πρεσβείες που συμμετέχουν στις δομές πληροφοριών του  Κοσσυφοπεδίου, αναφέρθηκαν μετά την σερβική στρατιωτική παρέλαση στην ετοιμότητα των σερβικών ενόπλων δυνάμεων στο να αντιδράσουν άμεσα, επισημαίνοντας ότι «η στρατιωτική δύναμη της Σερβίας σήμερα δεν μπορεί να υποτιμηθεί.»

Από τους Δυτικούς κύκλους δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία.

Σημειώθηκε η παρουσία εννέα εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών «MIG 29», που πέταξαν πάνω από την πόλη Νις, ενώ τονίστηκε ο υψηλός βαθμός εκπαίδευσης και εξοπλισμού των Σέρβων κομάντος από το πρόγραμμα «1500».

Επιπλέον, η ίδια πρεσβεία ανέφερε την παρουσία Ρώσων πρακτόρων, συμβούλων και λοιπών στην Σερβία, καθώς και στην εντατική εκπαίδευση των σερβικών δυνάμεων από τους Ρώσους, οι οποίοι έχουν μεταβάλει τα πάντα σε αυτόν τον τομέα.

https://youtu.be/u9BceefVxIE?t=2

https://youtu.be/1_ew7MxM4rM?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ