Κυβέρνηση

Αποτυχημένη η συγκέντρωση Τσίπρα στο Ηράκλειο - Καμία σχέση με τα μεγαλεία του παρελθόντος (εικόνες, βίντεο)

Παρά τις ελπίδες των διοργανωτών, η συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του iefimerida.gr και του cretapost.gr λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού αλλά και από βίντεο την ώρα που μιλούσε, ο κόσμος ήταν απογοητευτικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 1.500. Η εξέδρα που θα μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, αλλά στην αρχή της οδού Δικαιοσύνης, κάτι πρωτοφανές για πολιτικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη.

Ο κόσμος στις 7:30 στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου

Οπως αναφέρει το cretapost.gr στα πλάνα– που δεν έχουν κάποια σκηνοθετική επιμέλεια με τα απαραίτητα και γνωστά ανά την ιστορία «τρικ» για να φαίνεται περισσότερος κόσμος – ο κ. Τσίπρας κατάφερε και γέμισε τον χώρο μπροστά από την εξέδρα ενώ ο πεζόδρομος της Δικαιοσύνης ήταν μισός, και ο χώρος μπροστά από την Αστόρια άδειος.

Από την αρχή φάνηκε πως η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον πρωθυπουργό, δεν θα είχε την επιτυχία που ήλπιζαν οι διοργανωτές.

Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν όταν έφτασε η προγραμματισμένη ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 20:30 ενώ η ομιλία Τσίπρα επρόκειτο να αρχίσει στις 19:30

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 20:30 ενώ η ομιλία Τσίπρα επρόκειτο να αρχίσει στις 19:30

Ήταν 7.30 το απόγευμα και τόσο στην πλατεία όσο και στους πεζόδρομους ήταν… τρεις κι ο κούκος.

Υπενθυμίζεται πως σε άλλη περίπτωση – ακόμα και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα το 2015 – ο κόσμος είχε στήσει από νωρίς το πανηγύρι.

Ωστόσο, φέτος οι άνθρωποι άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 8 το βράδυ με τους πρώτους «θερμούς» υποστηρικτές του Τσίπρα να είναι οι Ρομά.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο του cretapost, με μία ομάδα νεαρών να κρατάνε σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και να χορεύουν στο ρυθμό του συνθήματος «Τα Ρομά είναι εδώ για τον Τσίπρα τον Θεό».

https://youtu.be/y7zEfHbQaKg

Στις 9 το βράδυ ξεκίνησε η ομιλία
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην πλατεία Ελευθερίας λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Δηλαδή, χρειάστηκε μιάμιση ώρα περίπου για να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός σε μία απέλπιδα – ίσως – προσπάθεια να σωθούν τα προσχήματα και να υπάρξει έστω και μία στοιχειώδης συμμετοχή προκειμένου να βοηθηθούν οι κάμερες για να δώσουν μία ικανοποιητική εικόνα.

Και τουρίστες στην ομιλία Τσίπρα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μάλιστα, ο ίδιος κατά την έναρξη της ομιλίας του έλεγε πως ο κόσμος του θυμίζει εποχές του ’80 και της Αλλαγής ωστόσο η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Τελικά, φαίνεται πως η επιλογή του κ. Τσίπρα να κάνει την ομιλία του σε ανοιχτό χώρο, και δη στην πλατεία Ελευθερίας, κατέληξε σε μία αποτυχία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ