Εθνικά θέματα

Αποστολάκης: Εγγύηση για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας οι ένοπλες δυνάμεις

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις, να γνωρίζουν όλοι, αποτελούν εγγύηση για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας", επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στην ομιλία του στη Σχολή Πεζικού, στη Χαλκίδα, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου.

"Στόχος είναι η χώρα μας, να συνεχίσει να αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας, οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας και διαλόγου με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και ειρήνης.

Έχουμε βέβαια έναν δύσκολο γείτονα, αντιδρώντας πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία. Όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις, να γνωρίζουν όλοι, αποτελούν εγγύηση για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισήμανε οτι "οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην επιτυχή προσπάθεια της Ελλάδας να δημιουργήσει έναν ισχυρό άξονα συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος. Έχουμε αναλάβει με ευθύνη και αποφασιστικότητα ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας, λειτουργώντας ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ των χωρών στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.Συντελούμε έτσι στην εμπέδωση και ισχυροποίηση του αισθήματος σταθερότητας, και στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή".

Στην ομιλία του ο κ. Αποστολάκης τόνισε επίσης:

-Αναγνωρίζοντας την άμεση συσχέτιση της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων με την αξιοπιστία και τη διαθεσιμότητα του υλικού, και βέβαια πάντα με απόλυτο σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού, προωθούμε την υλοποίηση των άκρως απαραίτητων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Λειτουργούμε έτσι ενισχυτικά και για την αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

-Σκοπός μας είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού βαθμού αλληλόδρασης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε, Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, συλλογικά, να καταστούν ακόμη πιο αποτελεσματικοί.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. "Αποτελούν έναν ανεκτίμητο πολλαπλασιαστή ισχύος, βαδίζοντας στο δρόμο της ευθύνης, με σθένος και με το κεφάλι ψηλά.

Όσα χρήματα και εάν δαπανήσουμε για νέα μέσα, θα είναι άχρηστα αν δεν υπάρχουν ο υψηλός επαγγελματισμός και το ηθικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ψυχή του και ο πατριωτισμός του Έλληνα στρατιώτη. Του Έλληνα Αξιωματικού και Υπαξιωματικού. Αυτό είναι το κεφαλαιώδους σημασίας εξοπλιστικό προσόν που διαθέτουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Ως υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα στελέχη του Στρατού Ξηράς και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άψογη ανταπόκριση στα καθήκοντά σας και να αναγνωρίσω το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεστε.

21062592

Καταλήγοντας ο κ. Αποστολάκης προέτρεψε "συνεχίστε, καθοδηγούμενοι από το φωτεινό παράδειγμα του Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου, να παραμένετε προσηλωμένοι στο στρατιωτικό σας καθήκον".

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι αρχηγοί Γενικών Επιτελείων και απόστρατοι αξιωματικοί, αντιπροσωπείες στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...