Εκκλησία

Απίστευτο: Βρετανική εκκλησία σκόπευε να κρύψει τα χριστιανικά σύμβολα για να προσευχηθούν μουσουλμάνοι

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως μία εκκλησία στο Ντάρλινγκτον σκόπευε να καλύψει τα χριστιανικά σύμβολα για να προσευχηθούν μέσα σε αυτή μουσουλμάνοι.

Τα σχέδια μιας εκκλησίας στο Ντάρλινγκτον να καλύψει τις εικόνες και τους σταυρούς, προκειμένου να κάνουν την προσευχή τους μουσουλμάνοι, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων, με την ένσταση επιφανούς ιερέα να αποδεικνύεται τελικά καταλυτική.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους πιστούς, μια αγγλικανική εκκλησία του Ηνωμένου Βασιλείου, με τα σχέδιά της να καλύψει τα θρησκευτικά σύμβολα, ήτοι εικόνες και σταυρούς, όσο θα φιλοξενεί μουσουλμανική προσευχή.

Πλήθος αντιδράσεων στην Ιταλία μετά την απόφαση να καλυφθούν οι σταυροί σε νεκροταφείο
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η «The Times», ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Ματθαίου και του Αγίου Λουκά στο Ντάρλινγκτον κάλεσε τους μουσουλμάνους από ένα κοντινό τζαμί για να τιμήσουν τον μήνα του Ραμαζανιού στην εκκλησία.

Οι άνδρες επρόκειτο να πουν την προσευχή στον διάδρομο, ενώ οι γυναίκες θα χωριστούν σε μικρότερα δωμάτια.

Όπως συμφωνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση με εκπροσώπους των μουσουλμάνων, η εκκλησία δεσμεύτηκε να καλύψει τους χριστιανικούς σταυρούς και εικόνες, μεταξύ των οποίων και μια εικόνα του Χριστού.

Εντούτοις, η Επισκοπή του Ντάρχαμ φέρεται να έχει αποσύρει τα συγκεκριμένα σχέδια, αφ'ότου ένας κληρικός χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρόταση «επαίσχυντη». Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τον Γκάβιν Άσεντεν, ένας ιερέας που βρέθηκε στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ την περίοδο 2008 - 2017.

«Όταν έρχονται στην εκκλησία μουσουλμάνοι, τους καλούμε να εισέλθουν και να σεβαστούν τον Ιησού. Εάν δεχτούμε πρόσκληση να πάμε σε ένα τέμενος, θα σεβόμασταν τον Μωάμεθ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ