Κυβέρνηση

Απίστευτος Δραγασάκης: «Προσπαθώντας να δείξουμε αυτοπεποίθηση ίσως να φανήκαμε αλαζονικοί»

Ανέφερε ότι θα προτιμούσε να είχε υπάρξει μια συνεννόηση στο θέμα των δικαστών.

Στο ύφος της εξουσίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κάνοντας έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη,, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε: «Το όριο ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την αλαζονεία είναι μια λεπτή γραμμή. Προσπαθώντας να δείξεις αυτοπεποίθηση μπορεί να εμφανιστείς αλαζονικός. Ο κόσμος μας είπε, λοιπόν “δείτε” το, με την ψήφο του».

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρίας λέγοντας ότι όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο επιλέγει την οικονομική θέση: «Με έβλεπαν στην οικονομική θέση στο αεροπλάνο και μου έλεγαν “κι εσείς εδώ;”, και απαντούσα “γιατί, καλά είναι και εδώ”. Μερικές φορές, όμως, που δεν βρήκα θέση οικονομική και πήγα business class, τότε μου έλεγαν: “Μπα, κι εσείς εδώ;”.

Αναφερόμενος στα αίτια της εκλογικής ήττας, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «Η αστοχία μας είναι ότι κάναμε κάποια βήματα, αλλά δεν τα δείξαμε», ενώ άφησε σαφείς αιχμές για την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν μετείχε σε αυτήν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ερωτηθείς εάν οι ψηφοφόροι δεν κατάλαβαν, ο κ. Δραγασάκης είπε: «Δεν έχουμε προλάβει να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας. Δεν φταίει ο ψηφοφόρος, αλλά εμείς δεν τα είπαμε. Δεν προλάβαμε να κάνουμε όσα θέλαμε, αλλά και αυτά που κάναμε δεν τα είπαμε».

«Όταν η Αριστερά κυβερνά, ο κόσμος έχει άλλες απαιτήσεις -ανέφερε ο κ. Δραγασάκης- ο κόσμος μας θέλει κοσμοκαλόγερους. Πράγματα που εάν τα κάνει ένας δεξιός δεν έχουν σημασία, εμάς μας τα χρεώνουν».

Ο κ. Δραγασάκης είπε επίσης ότι η ρήση «αυτό που λέγαμε ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσουμε τα μνημόνια ήταν λάθος».

Είπε επίσης ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να υπάρχει μια συναίνεση στο θέμα των δικαστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ