ΗΠΑ

Απίστευτη τεχνολογία από την CIA: Ο μυστικός πύραυλος με τις λεπίδες που κάνει «κιμά» τον στόχο-Βίντεο


Ένας νέας τεχνολογίας πύραυλος φαίνεται οτι έχει αναπτυχθεί από την CIA, ο οποίος κατέστρεφε με ακρίβεια χρησιμοποιώντας 6 λεπίδες, κάθε στόχο. 

Έναν θανατηφόρο πύραυλο, εφοδιασμένο με έξι λεπίδες, που «λιανίζουν» τους στόχους με πλήγματα ακριβείας, χωρίς να αφήνουν ίχνη ανέπτυξε μυστικά η CIA.

Μήκους λίγο μεγαλύτερου του ενάμιση μέτρου ο πύραυλος R9X -τροποποιημένη εκδοχή του γνωστού Hellfire- σχεδιάστηκε να διαπερνά κτίρια, μεταλλική θωράκιση και οροφές οχημάτων με τη βοήθεια έξι λεπίδων που αναπτύσσονται δευτερόλεπτα πριν την πρόσκρουση, ενώ δεν διαθέτει εκρηκτική κεφαλή, ώστε να περιορίζονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων.

https://youtu.be/U_8lpg4U8sY

 

Ο πύραυλος, που αποκαλείται «ιπτάμενο Ginsu» από το όνομα εταιρείας μαχαιριών και που τα βρετανικά ΜΜΕ τον βάφτισαν «βόμβα-νίντζα» φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την εξόντωση του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα, του Αιγύπτιου Αμπού Κάιρ αλ Μάσρι, τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

https://youtu.be/wMb-g5-aRjI

 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η ειδική σχεδίαση του πυραύλου αυτού αποβλέπει στο να ελαχιστοποιήσει τις παράπλευρες απώλειες, που προκαλούνται από άλλους συμβατικούς πυραύλους, όταν εκρήγνυνται και καταστρέφουν τόσο τους στόχους όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Τον πύραυλο παρήγγειλε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν οι ΗΠΑ για τις απώλειες αμάχων σε πλήγματα τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών και σύμφωνα με την εφημερίδα τις λεπτομέρειες για τον R9X διέρρευσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να βελτιώσουν το ίματζ τους στον μουσουλμανικό κόσμο, δείχνοντας ότι προσπαθούν να περιορίσουν τις παράπλευρες απώλειες.
https://twitter.com/N_Waters89/status/1126466529057550337?ref_src=twsrc%5Etfw
 

Ο πύραυλος φέρεται να χρησιμοποιήθηκε και τον περασμένο Ιανουάριο για την εξόντωση του Τζαμάλ αλ Μπαντάουι από την Υεμένη, που καταδικάστηκε στην πατρίδα του ως εγκέφαλος της βομβιστικής επίθεσης κατά του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Cole το 2000, που προκάλεσε τον θάνατο 17 Αμερικανών ναυτικών και τον τραυματισμό άλλων 39.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ