Κόσμος

Αναμέτρηση Chevrolet Corvette 1000 ίππων εναντίον Dodge Demon 840 ίππων (βίντεο)

Σε πρόσφατες δοκιμές, το Corvette ZR1 της Hennessey Performance σημείωσε χρόνο 9,79" στο 400άρι, με ταχύτητα εξόδου τα 224 χλμ./ώρα.

To Dodge Challenger Demon είναι ένα από τα ταχύτερα οχήματα παραγωγής στον κόσμο, αλλά δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα μια Corvette ZR1 η οποία έχει εκτενείς μετατροπές από τον γνωστό οίκο αναβάθμισης Hennessey Performance.

Ο οίκος απο το Texas ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στην C7 ZR1 λίγες μέρες αφού ξεκίνησαν οι παραδόσεις της στους αγοραστές, και περιλαμβάνει πολλά πακέτα αναβάθμισης, ένα από τα οποία αποδίδει 1.200 ίππους. Η Corvette στο παρακάτω βίντεο δεν είναι τόσο ακραία, αποδίδοντας 1.000 ίππους, αλλά δεν σταματά να είναι απίστευτα γρήγορη.

Με το Dodge Demon να είναι ουσιαστικά «ο πήχης», η Hennessey έβαλε τα δύο αυτοκίνητα στο drag strip πίσω από τις εγκαταστάσεις τους, για έναν roll αγώνα (όχι από στάση).

Τα δύο αυτοκίνητα ξεκινούν την κόντρα απο την ταχύτητα των 48 χλμ./ώρα, με την Corvette να σπινάρει κατα την εκκίνηση, αλλά παρ’όλα αυτά, καταφέρνει να βγεί μπροστά από το Demon και να συνεχίσει να απομακρύνεται. Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο, αλλά αξίζει να δείτε το βίντεο για να ακούσετε τους δύο V8 υψηλών επιδόσεων να «βογκάνε».

Σε πρόσφατες δοκιμές, το ZR1 της Hennessey Performance σημείωσε χρόνο 9,79 δευτερολέπτων στο 400άρι, με ταχύτητα εξόδου τα 224 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με νέο σύστημα εισαγωγής υψηλής ροής, νέους εκκεντροφόρους, διευρυμένες κεφαλές κυλίνδρων, νέες εισαγωγές, νέα εξάτμιση και πολλές άλλες μετατροπές, ώστε να του δώσουν 245 ίππους παραπάνω από την «μαμά» ZR1.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ